A Schumacher családra rájár a rúd: David a csigolyáját törte egy balesetben

A fiatal pilótára hosszú kihagyás vár.


David Schumacher súlyosan megsérült a hétvégi hockenheimringi DTM versenyen.

A korábbi Forma-1-es pilóta, Ralf Schumacher fia a szombati futam hatodik körében ütközött össze Thomas Preininggel, amikor a nyolcas kanyarban mindkét versenyző autója lerohant a pályáról. A balesetüket követően Rolf Ineichen és Dennis Olsen is a korlátnak ütközött, utóbbi autója pedig hatalmas lánggal kezdett égni.A karambolt követően piros zászló lépett érvénybe, majd mind a négy pilótát kórházba szállították. Az elsődleges vizsgálatok alapján úgy tűnt a versenyzőkkel minden rendben van, ám Ralf Schumacher nemrég megerősítette, fia sérülése súlyosabb a vártnál.

„Amikor David hazajött, még mindig hátfájásról panaszkodott” – mondta a Motorsport Magazinak.

„Ezután úgy döntöttünk, hogy bemegyünk egy salzburgi kórházba, hogy MRI-t készítsenek a hátáról. Ezt követően kiderült, hogy eltört az egyik ágyéki csigolyája. A kezelőorvosok szerint ez körülbelül hat hét szünetet jelent David számára” – tette hozzá.

A Bild jelentése szerint a kihagyás ellenére a németet nem kell műteni.

Miközben Ralf Schumacher megerősítette a fia sérülésével kapcsolatos információkat, David édesanyja, Cora a közösségi oldalán állt ki gyermekéért. A balesetet követően ugyanis a rivális pilóta, Preining Schumachert tette felelősért a történtekért.

„David Schumacher jól van, ez a legfontosabb. Mindazonáltal azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem tartom helyesnek, hogy Thomas Preining minden alkalommal negatív megjegyzéseket tesz a fiunkról önreflexió nélkül. Ő maga is túlkormányozta és nem tudta irányítani az autóját. Mindig könnyebb másokban keresni a hibát” – reagált David édesanyja a vádakra.

Borítókép: Arthur Thill ATPImages/Getty Images

Videók