A Red Bullnak győzelme ellenére sincs fogalma, mi lesz a következő futamon

Bahreinben aratott győzelme ellenére a Red Bull Racing alakulata nem számít arra, hogy domináns teljesítménnyel rukkol elő a 2012. évi Formula-1-es világbajnoki sorozat következő versenyein.


Christian Horner csapatfőnök szerint lehetetlen megjósolni, ki lesz a favorit a szezon további részében.

Ausztráliában Jenson Button, Malajziában Fernando Alonso, Kínában Nico Rosberg, Bahreinben pedig a címvédő Sebastian Vettel állhatott fel a dobogó legfelső fokára, az eddig eltelt négy versenyen látottak tehát bizonyítják, idén egyetlen csapat sem tölt be domináns szerepet a Formula-1-ben, és több alakulat is esélyes arra, hogy győzelmet arasson az idei esztendőben.

A legutóbb, Szahírban a Red Bull alakulata ugyan a pole pozíció megszerzése után győzelemnek örülhetett Vettel révén, Christian Horner csapatfőnök szerint azonban hiba volna azt gondolni, hogy a világbajnok alakulat a következő versenyeknek favoritként vág majd neki.

"Idén minden arról szól majd, hogy azokon a futamokon, melyeken nem nyerhetünk, következetes teljesítményt nyújtsunk, ahol pedig lehetőségünk van a győzelemre, ott meg is szerezzük azt” – vallja a szakember, akit saját bevallása szerint némiképp meglepte, hogy négy forduló után jelenleg mindkét bajnokság élén állnak.

"Következetesen sikerült a pontszerzés az első négy versenyen: Mark (Webber) négy negyedik helyet szerzett, és elértünk egy második, egy első, egy ötödik és egy tizenegyedik pozíciót (Vettel révén). Ennek hála most úgy az egyéni, mint a bajnoki tabellát vezetjük, erre pedig nem igazán számítottunk az első pár futam után.”

Habár a kétszeres világbajnok Sebastian Vettel nem számított arra, hogy radikális újítások nélkül a Red Bull győzelemnek örülhet, a csapat mégis kiválóan szerepelt Bahreinben. Arra a kérdésre, hogy tulajdonképpen mi is változott az RB8-as versenygépen a sivatagi hétvégén, Horner a következőképp válaszolt: "Sikerült egy kis fejlődést elérnünk itt, ezen a hétvégén más volt a pálya, mások voltak a körülmények.”

„Őszintén szólva a hétvégét megelőzően arra gondoltam, ez a helyszín nem igazán fekszik majd nekünk. Most kaptunk némi haladékot a mugellói tesztnek hála, szóval az első négy versenyen kapott adatokat kielemezhetjük, és kideríthetjük, mit tanulhatunk mindezekből.”

Videók