A Mercedest élteti a nemzetközi sajtó

Európa vezető lapjai így látták a Forma1 barcelonai versenyét.


A nemzetközi sajtó a Mercedes újabb kettős győzelmét taglalja a vasárnapi Forma-1-es Spanyol Nagydíj után.
 
Photo by Eric Alonso/MB Media/Getty Images
 
A barcelonai versenyt Lewis Hamilton nyerte Valtteri Bottas előtt.


Olaszország:
   
 La Repubblica:
"Egyszerűen nem tudott hátul maradni: a barcelonai rajtnál és összetettben is második volt csapatársa, Valtteri Bottas mögött, de Lewis Hamilton megfordította ezt a képet, amely nem illik hozzá. És már a lámpa alatt előzött: elment a finn mellett, az élre tört, és ott is maradt egészen a végéig, hogy ismét a helyükre kerüljenek a dolgok."

Nagy-Britannia:
  
The Telegraph:
"Öt másodperc - ennél többre nem volt szüksége a villámgyors Lewis Hamiltonnak ahhoz, hogy megelőzze Valtteri Bottast és megalapozza a Mercedes ötödik sikerét sorozatban. Példa nélküli dominancia. Nem csoda, hogy a +nagyfőnök+, Dieter Zetsche, a Mercedes anyavállalatának, a Daimlernek a vezetője nem tudta abbahagyni a vigyorgást, miközben a két pilóta a barcelonai napsütésben a magasba emelte a dobogón. Minden ellenállás hiábavaló. A dolgok jelenlegi állása szerint - 96 pontos előny a csapatok versenyében, miközben még a negyede sem ment le a szezonnak - a Mercedes dolgozói lassan mehetnek az éves bónuszukért a pénztárba."
    
The Guardian:
"Lewis Hamilton a múltban többször is hangoztatta, mennyire csodálja a Ferrarit. Az elmúlt hétvégén, a Spanyol Nagydíj aszfaltcsíkján azonban ismét elhaltak azok a kérdések, hogy vajon mikor igazol az olasz istállóhoz. Ezután a magabiztos győzelem után és a Ferrari kapitulációját látva nehéz elképzelni, hogy a legendás márka milyen csalival tudná elcsábítani a brit pilótát."
 
Photo by Eric Alonso/MB Media/Getty Images

Spanyolország:
  
Marca:
"Lewis Hamilton az első száz méteren visszaadta azt az ütést Valtteri Bottasnak, amelyet utóbbi a szombati időmérőn adott neki, és ez elég is volt ahhoz, hogy az élre kerüljön és ott is maradjon. A Mercedes ötödik sikere sorozatban. Máshogy fogalmazva: az ötödik csapás, történelmi és fájdalmas Maranello számára."

Mundo Deportivo:
"A Circuit de Catalunyán elért újabb diadallal - melyet Lewis Hamilton aratott Valtteri Bottas előtt - a Mercedes tovább építette a legendáját és tovább javította a szezonrajtja vonatkozó rekordját."

Svájc:
    
Blick:
"A Forma-1 egyre inkább Forma-Mercedesszé alakul. Az ezüstösök az idény ötödik futamán az ötödik kettős sikerüket ünnepelhették. A címvédő Lewis Hamilton harmadszor volt gyorsabb csapattársánál, Valtteri Bottasnál." 

 

Videók