"A Mercedesszel sok pilóta tudna bajnokságot nyerni." - Fernando Alonso

A spanyol kicsit odaszúrt egykori csapattársának.


Fernando Alonso reméli, hogy hamarosan újra csatázhat majd Lewis Hamiltonnal.

A most 39 éves spanyol jövőre visszatér, és bár lesz olyan vetélytársa, akinél kétszer idősebb lesz, nem igazán aggódik, és még egy harmadik vb-címet is kilátásba helyezett.

„A pszichofizikai tesztek azt mutatják, hogy még mindig olyan fitt vagyok, mint 2010-ben” – nyilatkozta a visszatérő pilóta a Marcának.

„Elemeztem, hogy miként javíthatnám ki az esetleges hibákat, a sebességem pedig sértetlen maradt. A Le Mans-ban és az Indyn szerzett tapasztalataim nagyon hasznosak voltak.”

Alonso 2021-ben az Alpine volánja mögé ül, és nagyon motiváltan vág neki a szezonnak.


Alonso élvezi a teszteket.

Fotó:  Rudy Carezzevoli - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

„ A Renault három dobogót szerzett 2020-ban, ezen szeretnék még javítani. A következő évekre azonban még nagyobb ambícióim vannak. Azt hiszem megvan a motiváció, a tehetség és a gyár ahhoz, hogy harcban legyünk a világbajnoki címért” – fejtette ki.

Ha a kétszeres világbajnok újabb vb-címet akar ünnepelni, akkor elkerülhetetlen lesz, hogy megharcoljon Lewis Hamiltonnal. Bár a Mercedes dominanciája egyértelmű, Alonso nem aggódik.

„Nem jövőre, de remélhetőleg hamarosan megküzdhetünk Lewis-zal.”

A spanyolnak egykori csapattársáról is megvan a véleménye.

„Azt hiszem, sokan nyerhetnek nagydíjat azzal az autóval, sőt még akár bajnokságot is. Ez azonban nem jelent semmi rosszat Lewis-ra nézve. Akkor kell teljesítened, amikor lehetőséged van rá és Lewis jobban teljesít, mint bárki más. Ez az igazi értéke.”

Forrás: gpblog.com

Borítókép: Clive Mason/Getty Images
 

Videók