A Mercedes számításba veszi Vettel szerződtetését

Ecclestone azt javasolja Vettelnek, hogy ne egy "szuper csapathoz" igazoljon.


Bernie Ecclestone, a Forma-1 korábbi vezetője úgy véli, Sebastian Vettel jobban tenné, ha a Ferrari után egy második vonalbeli csapathoz igazolna.

"Nem tudom, hallgat-e rám, de én a helyében olyan istállóhoz mennék, amely jelenleg nem +szuper csapat+ - mondta a 89 éves brit üzletember. - Olyan sok tapasztalata van, kimagaslóan tehetséges, nagyobb hasznára lenne egy olyan csapatnak, amely a közlemúltban nem érte el a céljait, mint mondjuk a Mercedesnek."


Fotó: Eric Alonso/MB Media/Getty Images

A német istálló máris elkezdte a "flörtölést" Vettellel, akivel kapcsolatban kedden került nyilvánosságra a hír, hogy nem hosszabbít a Ferrarival, és az idény végén távozik. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondta: nem lehet figyelmen kívül hagyni azt, ami Vettellel történik.

A négyszeres világbajnok, 32 éves német pilóta hat évet töltött az olasz csapatnál, amellyel nem sikerült bajnoki címet nyernie. 102 futamon állt rajthoz a Ferrarival és 14 győzelmet aratott.

Sport365.hu - Vettel és a Ferrari útjai a szezon végén elválnak

A 32 éves német pilóta nem hosszabbítja meg szerződését és hat év után elhagyja az olasz istállót. A két fél már megegyezett ebben, amit hivatalosan nyilvánoságra is hoztak. Vettel tavaly csak a csalódást keltő ötödik helyen végzett az autós gyorsasági világbajnokságon, csapattársa, a monacói Charles Leclerc - aki 2019 végén 2024-ig meghosszabbította új kontraktusát - is megelőzte.


Ecclestone úgy fogalmazott, nagyon szívesen látná, ha Vettel egy csapattal felépítene valamit, és akár újabb vb-címet nyerne, mint tette azt korábban a Red Bull-lal. A versenyző az osztrák istálló színeiben nyerte mind a négy vb-címét 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban. A Ferrarihoz 2015-ben szerződött.

Sport365.hu - Leclerc üzent a távozó Vettelnek

A 22 éves pilóta a Twitteren címzett bejegyzést 32 esztendős márkatársához, miután a maranellói istálló kedd reggel bejelentette, hogy Vettel nem hosszabbít szerződést, és az év végén távozik. "Soha nem tanultam még annyit, mint akkor, amikor Te voltál a csapattársam" - írta Leclerc. Hozzátette, "hatalmas büszkeség" volt számára a német versenyzővel egy istállónál szerepelni.

Borítókép: Charles Coates/Getty Images

Videók