A Mercedes nem "flörtöl" más sofőrökkel

A csapat előbb jelenlegi pilótái helyzetét tisztázná.


Toto Wolff kijelentette, nem hajlandó addig más pilótákkal tárgyalni, amíg nem tisztázódik Lewis Hamilton és Valteri Bottas helyzete.

A Mercedes legutóbb minkét pilótája számára csak egy egyéves szerződést kínált, aminek hatására elkezdődtek a csapattal kapcsolatos spekulációk. Többen úgy gondolják, hogy a Mercedes két pártfogoltja George Russel és Esteban Ocon is szóba jöhet a két jelenlegi pilóta helyett, de sokak szerint a jelenleg Red Bullnál versenyző Max Verstappen érkezése sem kizárt.

Ezzel szemben Wolff ragaszkodik ahhoz, hogy ne kacsintgassanak más sofőrök felé a helyzet tisztázása előtt.

„Megállapodtunk abban, hogy idén jóval korábban megkezdjük a tárgyalásokat, hogy elkerüljük a 2020-as helyzetet. Nem szeretnénk újra abba a hibába esni, hogy a szezon kezdete előtt elfogy az időnk” – mondta a csapatfőnök a W12-es modell bemutatásakor.

„Annak érdekében kötöttünk egyéves szerződést, hogy hosszabb időnk legyen megbeszélni a pilótákkal a versennyel kapcsolatos, illetve a versenyen túli elképzeléseiket.”

Wolff ugyanakkor nem tagadta annak a lehetőségét, hogy Max Verstappen az ő színeikben versenyezzen.


Wolff szerint Verstappen sok csapat térképére felkerült.

Fotó: Mark Sutton - Pool/Getty Images

„Max minden bizonnyal egy kiemelkedő sofőr, aki a jövőben mindenki radarján rajta lesz, de mint mondtam, nem kacérkodunk mással azelőtt, hogy egyértelműen megértenénk a két pilótánk céljait.”

Borítókép: Mark Thompson/Getty Images

Forrás: f1i.com

Sport365.hu - Bemutatta új autóját a Mercedes

A W12 kódjelzésű modellnél megtartották a fekete fényezést, melyet a tavalyi idényben használtak először. Akkor a Mercedes azért váltott a korábbi ezüstről fekete színre, mert ezzel is jelezni akarta kiállását és támogatását a rasszizmus elleni küzdelem és az esélyegyenlőség mellett.

Videók