A McLaren bejelentést tett Button-ügyben!

Csütörtökön véget értek a hosszú hetek, hónapok óta tartó találgatások, miután a McLaren-Honda hivatalosan is bejelentette, Jenson Button 2016-ban is a csapat versenyzője marad. Az alakulat első embere szerint a mezőny legtapasztaltabb pilótája még mindig éhes a sikerre!


Hosszú ideig bizonytalan volt a 2009-es világbajnok jövője, a Japán Nagydíj után azonban sokkal tisztábbá vált a kép, a McLaren Csoport elnöke, Ron Dennis ugyanis kijelentette, a csapat változatlan felállással vág neki a 2016-os évadnak. Szerda este már Button is „elszólta” magát egy Londonban tartott szponzori eseményen: a pilóta itt mondta ki először, hogy a következő évben is a királykategóriában marad, és a McLaren pilótájaként igyekszik bizonyítani.

„Az elmúlt hetekben több alkalommal is tárgyaltunk egymással” – idézi Dennis szavait a McLaren-Honda hivatalos közleménye. „A tény, hogy ezek a tárgyalások a mai bejelentéshez vezettek, rendkívül kellemes és motiváló a csapat számára. Amikor erről a témáról kérdeztek, mindig igyekeztem világossá tenni, hogy Jenson kétéves szerződéssel rendelkezik. Volt egy opció, melynek értelmében a McLaren felbonthatta volna ezt a szerződést, de amikor egyértelművé vált, hogy Jenson még mindig lelkes és eltökélt, ez jelentéktelenné vált” – magyarázza a szakember.

„Jenson tehát jövőre is a McLaren-Hondánál fog versenyezni, mégpedig azon feltételek mellett, melyekről korábban megegyeztünk. Mint mondtam, nagyon elégedett vagyok. Jelenleg ő a legtapasztaltabb versenyző a mezőnyben, jövőre pedig minden idők harmadik legrutinosabb pilótája lehet és teljesítheti a mérföldkőnek számító 300. Formula-1-es nagydíjhétvégét is. Ez a tapasztalat rendkívül értékessé teszi őt a csapatunk számára. Minden olyan képességgel rendelkezik, amire egy 21. századi pilótának szüksége van. Rendkívül fitt és szupergyors!” – zárja gondolatait Dennis.

Jenson Button - aki 17. F1-szezonját kezdheti meg jövőre - így kommentált:

 „Az előző hónapban elég sokat gondolkodtam a jövőn. Az sem titok, hogy két lehetőséget mérlegeltem. Már hat szezon óta a McLaren versenyzője vagyok, ez alatt az idő alatt pedig nagyon jól megismertem Ront. Az elmúlt időszakban több biztató beszélgetésünk is volt, ezek pedig meggyőztek arról, hogy Ron maximálisan elkötelezte magát a projekt mellett, és egy szebb jövő felé szeretné vezetni az alakulatot.”

„Ez komoly önbizalommal töltött el, így végül megegyeztünk, hogy folytatjuk az együttműködésünket. Elismerem, hogy az idény nem volt könnyű a csapat számára, de tudjuk, mit kell tennünk, ha ki akarjuk javítani a problémákat, és a Hondával közösen nagyon keményen fogunk dolgozni a következő hetekben, hónapokban, hogy a 2016-os sokkal jobb szezon legyen a 2015-ösnél.”
 

Videók