Szerkesztő: Kvanduk Bence | nso
2019. 01. 28. 21:04

Nem sok minden valósult meg terveikből.

A Liberty Media nagy reményekkel, és nagy ígéretekkel vette át 2017-ben a Forma 1 vezetését. Többekközött a versenynaptár bővítését, új helyszíneket, izgalmasabb versenyeket, a szurkolói élmény javítását ígérte. Ezekből a teljes hatalomátvétel óta nem sok valósult meg.

 
A versenynaptár ugyan bővült - a 2017-es 20 futam után tavaly és idén már 21 futam szerepel a naptárban - , de a Liberty eredményeként új helyszín nem mutatkozott be.
 
A versenyek izgalmasabbá tétele szubjektív, ugyanakkor tény: az elmúlt két évben is egy csapat, most éppen a Mercedes dominálta a futamokat. A 41 versenyből 23-at a németek valamelyik pilótája – 21-szer Lewis Hamilton – nyert meg.
 
A Liberty ígérte szurkolói élmény javítását célzó intézkedések sem feltétlenül találtak elsöprő támogatásra a rajongók körében, elég csak a rajtrácslányok eltávolítására vagy éppen a beharangozott, aztán csúnyán elbukó online közvetítésre gondolni.
 
A johnwallstreet.com, egy a sportvilág pénzügyi vonatkozásaival foglalkozó honlap értesülései szerint, a Liberty Media vezetői fontolgatják az F1-es tulajdonrészük eladását, vagy legalábbis további befektetők bevonását. A lap szerint nem elképzelhetetlen, hogy éppen Bernie Ecclestone veheti vissza a részvénycsomag egy részét.
 
Hogy ebből mennyi az igazság, azt nem tudni, mindenesetre a 88 éves üzletember rendelkezik a megfelelő tőkével és tudásbázissal, hogy azonnal visszatérjen a sportág tulajdonosi körébe, ráadásul a 8 milliárd dolláros eladási ár töredékéért térhetne vissza.
 
Korábban egyébként Ecclestone többször is kritizálta a Liberty vezetőit. Kijelentette, nem sok mindent lát, amit jól csinálnának a sportág környékén.

 

Cimkék: forma-1 , f1 , liberty-media

Legfrissebb híreink


Élő eredmények