A lassított felvételen jól látszik, a glória mentette meg Hamilton életét

A pillanat amikor az emberek hálát adnak a technika fejlődéséért. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


Hatalmas dráma szemtanúi lehettek a nézők az Olasz Nagydíjon, amikor a bajnoki címért kiélezett küzdelmet folytató Max Verstappen és Lewis Hamilton ismét összeütköztek.

A hétszeres világbajnok és a holland folyamatosan egymással viaskodott. A gyorsaságáról és a helyenként nagyon szűk részeiről ismert monzai pályán egyik fél sem akart engedni a másiknak, így az ütközés szinte elkerülhetetlen volt.

Néhány másodperccel azt követően, hogy Hamilton kijött a bokszutcából a páros összeakadt és ennek következtében mindkettejük számára véget ért a monzai verseny. Szerencsére az eset valamivel lassabb volt, mint az év elejei Silverstone-i ütközetük, de ez sem volt kevésbé ijesztő.

Ahogy a hátsó kerekek összeértek, Verstappen autója megpattant és Hamilton fölé tornyosult, majd amikor a kavicságyhoz értek a Red Bull kereke szinte lezuhant a hétszeres világbajnok fejére, és mindössze néhány centin múlott, hogy nem történt nagyobb baj.

A lassított felvételeken jól látszik, hogy a regnáló világbajnok közel állt egy nagyon súlyos, vagy akár halálos végkimenetelű sérüléshez, de szerencsére a pilóták biztonságát szolgáló glória segített rajta.

A biztonsági eszköz bevezetése nem először mentett meg valakit. Tavaly Romain Grosjean is köszönetet mondott a glória megalkotóinak, súlyos balesetét követően.

Forrás: givemesport.com
Borítókép: Facebook.com/Lewis Hamilton

Videók