A "Hamilton-incidens" ismét nagy port kavar

Toto Wolff világos szabályokat akar.


Világos szabályokat és az előírások egyértelmű értelmezését sürgeti Toto Wolff, a Forma-1-ben világbajnoki címvédő Mercedes csapatfőnöke.

 

A 49 esztendős szakember annak ellenére nyilatkozott így, hogy a vasárnapi szezonnyitó Bahreini Nagydíjon a szabályok félreértéséből éppen az ő csapata és vb-címvédő versenyzője, Lewis Hamilton profitált.

"Következetesnek kell lennünk akkor, amikor az előírásokat megfogalmazzuk" - mondta Wolff, utalva arra, hogy Szahírban a futam közben derült ki, hogy a négyes kanyarban az aszfaltcsík elhagyása büntetést von maga után.

"A verseny közben, váratlanul szembesültünk vele, hogy előnyként is értelmezhető, ha valaki szélesebben veszi ezt a kanyart, és így akár büntetés is lehet belőle" - magyarázta a Mercedes csapatfőnöke, és hozzátette, azonnal tájékoztatták erről mindkét versenyzőjüket.

A futam hajrájában aztán Max Verstappen (Red Bull) éppen ebben a kanyarban előzte meg az élen álló Hamiltont, de mivel szélesen vette a négyes kanyart, rövidesen visszaengedte maga elé a címvédőt, akit aztán a leintésig már nem tudott megelőzni.

"Ő pontosan ugyanannyira zavart volt, mint a nézők" - jelentette ki Wolff, aki szerint a szabályoknak "tisztának és világosnak kell lenniük, nem pedig valamiféle Shakespeare-drámának különböző értelmezési lehetőségekkel".


Borítókép: Ayman Yaqoob/Anadolu Agency via Getty Images

Videók