A Haas türelme elfogyott Mick Schumacherrel szemben

A Haas valószínűleg más pilótát szeretne a következő szezonban.


Mick Schumacher a második 1 millió dolláros balesetét szenvedte el ebben a szezonban, az F1-es újságíró, Joe Saward azt állítja, a Haas „valószínűleg más pilótát szeretne jövőre”, de a Ferrari mondhatja ki a végső szót.

Schumacher, aki még mindig az első F1-es világbajnoki pontját üldözi, ismét totálisan összetörte autóját a Monacói Nagydíjon. Elvesztette az uralmát az autó felett, és a korlátnak csapódott, az autója kettészakadt, szerencsére nem esett baja Micknek, de ez nem mondható el a Haas költségvetéséről. Tekintettel arra, hogy Guenther Steiner becslése szerint Schumacher Jeddah-i balesete 1 millió dollárjába került a csapatnak, a monacói eset hasonló összegben mozoghat, és a csapatfőnök nem elégedett.


Fotó: Alessio Morgese/NurPhoto a Getty Images

Saward blogjában azt állítja Schumacher nagy balesetei „kimerítik a Haast, és arról beszélnek, hogy jövőre valószínűleg más pilótát szeretnének, bár a Ferrarinak is nagy beleszólása van a dologba”. A Ferrarié a végső szó, és az akadémiájukon nincs jelenleg olyan tehetség, aki beugorhatna Schumacher helyére, Arthur Leclerc és Oliver Bearman a Forma-3-ban szerepel, de ez túl nagy ugrás lenne számukra.

Ami Schumachert illeti , folyamatosan terjednek a pletykák arról, hogy a következő szezonban az Aston Martinhoz igazolhat. A 23 éves versenyző Sebastian Vettel helyét veheti át, ha a német úgy dönt, hogy befejezi Forma-1-es pályafutását.

„Az a pletyka járja, hogy Mick emberei most más lehetőségeket keresnek a jövőre nézve, és az Aston Martin jó választás lehet számára, mert ő német, fiatalabb és kevésbé szőrös, mint Sebastian Vettel, emellett nem túl gyors Lance számára” – mondta Saward.


Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Borítókép és fotók: Marco Canoniero/LightRocket a Getty Images

Videók