A Haas lerántotta a leplet: az egyik pilótát már bejelentette

Nem, nem Mick Schumacher az.


A forma-2-ben versenyző, Nikita Mazepin lesz a Haas egyik pilótája a 2021-es szezonban.

Az orosz versenyző és a csapat többéves szerződést írt alá. A 21 éves versenyző egy fordulóval az F2-es szezon vége előtt a sorozat harmadik helyén áll. A pilóta az idei szezonban hatszor állhatott fel a dobogóra, ebből két alkalommal győzelmet ünnepelhetett.

Mazepin nem ismeretlenül érkezik, hiszen 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban is tesztelt a Force Indiával, 2019-ben pedig a Mercedesszel.

„Örülök, hogy Nikita Mazepin a következő szezonban a Haas csaaptában fog versenyezni” – mondta Guenther Steiner, a Haas csapatának igazgatója.

„Nikita számos dobogóval és győzelmekkel erős második szezont produkált. Érett versenyzővé fejlődött, aki szépen halad felfelé a junior ranglistán. Izgatottan várom, hogy láthassam, vajon mit tud mutatni az autóversenyzés legmagasabb szintjén” – tette hozzá.

 


„Az, hogy Forma-1-es pilótává válhatok, az életem álmának a megvalósulása. Nagyra értékelem a bizalmat Guenther Steinertől és a csapattól is. Köszönöm, hogy lehetőséget adnak egy fiatal sofőrnek. Alig várom, hogy a pályán és azon kívül is megismerjük egymást, és megmutathassam a képességeimet” – fejtette ki Mazepin a hír bejelentése után.

„A csapatnak szüksége lesz a visszajelzéseimre, annak érdekében, hogy 2021-re a lehető legtöbb finomítást véghez vihessék. Természetesen vállalom ezt a felelősséget, és alig várom, hogy elkezdjük” – zárta szavait.
Mazepin Vitalij Petrov, Szergej Szirotkin és Daniil Kvjat után negyedik orosz versenyző lesz az F1-ben.

A Haas még nem jelentette be, hogy ki lesz a társ a következő szezonban. Erre a posztra a találgatások szerint Mick Schumachernek, a hétszeres világbajnok versenyző, Michael Schumacher fiának van a legnagyobb esélye.

Borítókép: Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Forrás: Formula1.com 

 

Videók