A Ferrarinál megtört a csapategység?

Vannak a széthúzásra utaló jelek.


A Ferrari egy korábbi tagja szerint az istálló személyzetének egy része kezdetben nem volt hajlandó felmenni a dobogóra Silverstone-ban Carlos Sainz győzelmét követően.

A spanyol versenyző 150 futamot követően élete első győzelmét ünnepelhette az Brit Nagydíjon, ugyanakkor az olasz istállónál nem volt mindenki felhőtlenül boldog. A Ferrari másik pilótája, Charles Leclerc ugyanis megkérdőjelezte a csapat stratégiai döntését.

A 24 éves versenyző, három hónappal legutóbbi győzelme után, ismét a karmai közt láthatta a trófeát, ám a Ferrari nem engedte meg számára, hogy megelőzze Carlos Sainzot. A monacói helyzetét tovább nehezítette, hogy a Safety Car alatt csapata kétszer sem tudta behozni neki a friss gumikat. Most egy jelentés látott napvilágot, miszerint a Ferrari személyzetének egy része kezdetben nem volt hajlandó részt venni a pódium-ceremónián és az azt követő fotózáson.A Ferrari korábbi sajtófőnöke, Alberto Antonininek egy forrás azt mondta, hogy a csapattagok egy része ne akarta megünnepelni a győzelmet.

„Mondtak nekem – és bízom a forrásban – egy csúnya részletet, amely közvetlenül a silverstone-i verseny után történt” – írta Antonini a formulapassion.it oldalon.

„A Ferrari személyzetének egy része állítólag, legalábbis kezdetben megtagadta, hogy részt vegyen a pódium-ceremónián és a fényképezésen. Attól tartok, ha ez igaz, az nem jó jel.”

„Egy kis egészséges rivalizálás a garázsban rendben van, minden szerelőnek és technikusnak jó, ha a „saját” sofőrjének szurkol, de a közös érdek a győzelem kell, hogy legyen.”

Bár Leclerc a médiának azt nyilatkozta, hogy nincs problémája a csapat döntésével, ám a kamerák elkaptak egy röpke pillanatot, amikor a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto hüvelykujjával fenyegetőzve intett pilótája felé. Az incidensről később azt mondták, hogy Binotto csak fel akarta vidítani a versenyzőjét, ám ezt a ma már szakértőként dolgozó Jenson Button nem hitte el.

„Mindig egy jó ujjmozdulattal vidítom fela barátaimat”
– viccelődött Button a Sky Sports F1-en.

Borítókép: Clive Rose/Getty Images

Videók