A Ferrarinál már tudják, mikor lesz újra ütőképes a Mercedes

Már nem is kell olyan sokat várni?


A Ferrari korábbi tesztpilótája és jelenlegi nagykövete, Marc Gené úgy érzi, már nincs messze a Mercedesek visszatérése.

Az Ezüstnyilak számára nem úgy kezdődött a szezon, ahogy szerették volna. A két autó teljesítménye jóval elmaradt a várttól és bár George Russelj jelenleg a világbajnoki verseny második helyén áll, ez annak is köszönhető, hogy a többi versenyző balszerencséjéből adódó lehetőségeket jól használták ki.

Ennek ellenére még az istálló egyik pilótájának sem sikerült futamgyőzelmet aratnia, így nyilván való, hogy ki vannak éhezve a sikerre. Bár egyelőre nem látszik túl fényesnek a helyzet, a Ferrari nagykövete, Marc Gené szerint a Mercedes nagy visszatérésére mégsem kell túl sokat várni.

„Látom, de rövid távon nem. Hacsak nem beállítási probléma, mert akkor nagyon gyorsan megoldhatják.”

„Imolában nagy gondot okozhat a fejlesztéshez szükséges alkatrészek behozatala, így szerintem inkább Barcelona lesz az a hely, ahol frissítésekkel rukkol majd elő a Mercedes, és nagy lépést tehet a győzelem megszerzéséért. Persze azt is figyelembe kell venni, hogy addig Charles Leclercnek minden esélye megvan arra, hogy az előtte lévő két futamot megnyerje, de akár a Melbourne-ben kieső Max Verstappen visszatérjen.”

A Mercedes természetesen keményen dolgozik, de versenytársaik szeretnék megőrizni a helyüket, így ők is ugyanolyan keményen dolgoznak majd a saját fejlesztési programjaikon.

Forrás: givemesport.com

Borítókép: twitter.com/MercedesAMGF1

Videók