A Ferrarinak legalább 80 millió fontot kellene ajánlani Hamiltonnak?

Vajon mekkora az az összeg, amire már ő sem tudna nemet mondani?


A héten merült fel az a pletyka, hogy Lewis Hamiltonhoz egy 40 millió fontos ajánlattal kopogtatott be a Ferrari csapata abban a reményben, megszerezhetik a hétszeres világbajnokot maguknak. Az olasz istálló csapatfőnöke, Frederic Vasseur tagadta ezeket a híreket, mindenesetre a Sky Sports riportere, Ted Kravitz eljátszott a gondolattal, mi van, ha mégis érkezett ilyen ajánlat.

„Először is, szerintem a 40 millió fontos ajánlat egy kicsit alacsony Lewis Hamiltonnak” –mondta a Sky Sports F1 podcastjében.

„Ez valószínűleg öt millió fonttal kevesebb, mint amit jelenleg keres – és ugyanennyit a Mercedes is adni fog neki, sőt, egy hosszútávú együttműködést is kínálhatnak neki a mára brandjében, ami szintén értékes lehet Lewisnak.”

 

 

Ugyanakkor, a sportban mindenkinek és mindennek megvan az ára, egy kellően magas ajánlat pedig talán a hétszeres világbajnokot is meggyőzhetné. Kravtiz úgy gondolja, ennek nagyjából 80 millió font körül kellene mozognia.

„Jelenleg a Forma-1 legnagyobbjait és legjobbjait keresik [A Ferrarinál], miközben újraépítésre törekednek, így nem lenne meglepő, ha egyszer csak mindent felajánlanának Lewis Hamiltonnak. Ha a mostani ajánlat 80 millió fontról szólna, az emberek jobban felkapják rá a fejüket.”

„Nem gondolnám, hogy menni szeretne, talán ha összehozza a nyolcadikat a Mercedes csapatában egyszer és rendbe hozzák az autójukat, akkor utána megnézi, tudna-e nyerni egyet a Ferrarival is, de csak a 40-es évei környékén.”

 

 

A brit versenyző egyelőre még nem hosszabbította meg idén lejáró szerződését az ezüstnyilakkal, de a bokszutcában terjedő hírek alapján már nincsenek túl messze ettől az illetékesek.

Borítókép: Tóth Zsombor /  Sport365
 

Videók