A Ferrari már minden téren Leclerc-et védi

Nem mondták meg Vettelnek, hogy a csapattársa ütötte ki!


Legutóbb 2017-ben a szingapúri verseny rajtjánál ütközött a két Ferrari az első körben, akkor is mindketten kiestek és Verstappent is magukkal rántották, illetve Alonso is megpördült.

A tegnapi Stájer Nagydíj, egyik legnagyobb (negatív) szenzációja volt a két Ferrari kiesése az első körben történt ütközésüket követően. Ahogy múlt héten is találtunk érdekességet, úgy most is a Shoot The Speed megnézte a csapatok belső kamerás felvételeit.

Az rajt utáni első kanyar után a hátul jövő autók láthatóan gyorsabbak voltak, mint a mezőny elején autózók és gyakorlatilag több versenyzőnek is el kellett engednie a gázpedált olyan helyen, ahol normális esetben még gyorsított volna. Így történt, hogy két Ferrari közül a hátul lévő Leclerc utolérte Vettelt. Azonban a monacói ahelyett hogy elfordult volna mögötte, megpróbált előzni egy olyan helyen, ahova egyértelműen nem férhetett be, és a németnek sem volt helye hova menekülni így összeütköztek.


Fotó: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Bár az F1 az esetet versenybalesetnek minősítette miután azt írták ki, hogy az eset nem igényel további vizsgálatot, Charles Leclerc bocsánatot kért csapattársától és csapatától is a baleset okozásáért. Vettel az első körben kiesett már az autója hátsó szárnya és hátsó elemei sérülése miatt, míg Leclerc egy gyors szerviz után, csak perceket tölthetett a pályán, mivel a padlólemeze olyan mértékben sérült, hogy veszélyes lett volna az autót így vezetnie.

A német a baleset után többször is mondta rádión a csapatának, hogy nem tudja ki ütötte meg hátulról, a csapat viszont nem válaszolt neki ezekre az üzenetekre semmit. Valószínűleg további kínos pillanatokat akartak elkerülni az olaszok a rádióforgalmazásban és a TV- kamerák előtt. A Ferrari az első versenyhétvégén, Leclerc révén szerzett egy második helyet, Vettel pedig nullázott, most mindketten pont nélkül maradtak.

Forrás: Tóth Zsombor/shootthespeed.com
Borítókép: Peter Fox/Getty Images

Videók