A Ferrari ismét szerződésben egy Schumacherrel

Enzo Fittipaldi és Giuliano Alesi is az akadémián.


Hivatalossá vált Mick Schumacher és a Ferrari együttműködése: a 19 éves versenyző a jövőben apja volt csapatának utánpótlás-akadémiáján pallérozódik tovább – F1-es lehetőségek sora nyílhat meg ezzel előtte.

 
Egy ideje már pletykáltak arról, hogy Mick Schumacher hamarosan elkötelezi magát a Ferrari Akadémiához, annak ellenére, hogy más neves istálló is hívta. Szombaton az olasz márka hivatalosan bejelentett, hogy aláírták szerződésüket, melynek értelmében a Forma–3-as Európa-bajnokság 2018-as bajnoka csatlakozik juniorprogramjukhoz, így a Scuderia és a Schumacher név újból egybeforrhat. A 19 éves tehetség apja, a rekordbajnok Michael Schumacher az istállónál töltötte pályafutása legnagyobb részét, s velük érte el legnagyobb sikereit 5 bajnoki címmel és 72 futamgyőzelemmel.
 
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke, aki most Mick alkalmazásáról nyilatkozott, az idősebb Schumacher autóján még ifjú motormérnökként dolgozott, a német mérnökcsapatának egyik kulcsfigurája volt „Egy olyasvalakinek, mint én, aki már a születésétől kezdve ismerem őt, kétségkívül különleges pillanat érzelmi szempontból, hogy a Ferrarinál üdvözölhetem Micket. Viszont mi nem emiatt, hanem a tehetsége, az emberi oldala és a szakmai képességei miatt választottuk őt, melyek már mostanra, a fiatal kora ellenére is felismerhetőek nála” – fogalmazott a svájci születésű olasz.
 
„Izgatott vagyok, hogy a Ferrari együttműködésre lépett velem, és hogy a motorsportos további jövőmet pirosban képzelhetem el, része leszek a Ferrari versenyzői akadémiájának és a Ferrari családnak. Ez egy újabb lépés számomra a helyes irányba, és csakis profitálhatok abból az elképesztő mértékű tapasztalatból, ami őket jellemzi. Biztosra vehetik, hogy mindent kihozok belőle, ami csak segíthet az álmom, a Forma–1-ben való versenyzés elérésében” – ígérte Mick Schumacher.
 
Idén is négy évközi tesztnapot rendeznek a királykategóriában, melyekből kettőt a szabályok értelmében továbbra is két fiatal, kevesebb mint két F1-es versenyt teljesítő versenyzőnek kell adni. Úgy tudni, ezekből egyet várhatóan Mick Schumacher fog megkapni, vagyis idén életében először talán már aktuális F1-es autóval tesztelhet. Emellett jó eséllyel vehet részt a Ferrari szimulátoros fejlesztőmunkájában, de meglévő szuperlicencpontjainak hála akár még arra is lehet módja, hogy pénteki szabadedzéseken tegye próbára képességeit.
 
A Ferrari egyébként Mick Schumacher mellett további fiatalokkal is foglalkozik akadémiáján, Giuliano Alesi ugyancsak egy korábbi F1-es Ferrari-versenyző, Jean Alesi fiaként viseli a címerüket, de a Mickhez hasonlóan idén a Forma–2-ben szereplő Callum Ilott, valamint az F3-ban maradó Marcus Armstrong és Robert Svarcman, továbbá Enzo Fittipaldi és Gianluca Petecof is a vörösök juniorja lesz. Mindeközben két eddigi támogatottjuktól, a kínai Cso Guanyutól és az olasz Antonio Fuocótól megvált a márka.
 
Mick Schumacher idén a Prema-csapat Forma–2-es alakulatával fog versenyezni, az idei lesz a debütálószezonja az F1 előszobájának számító sorozatban.
 

Videók