A Caterhamhez kerülhet a legendás ralis fia

Finn lapértesülések szerint komoly átalakulás vár a Caterham Forma-1-es alakulatára; a tulajdonosváltáson áteső kiscsapat a jövőben több szponzort is elveszíthet, adott esetben viszont közelebb kerülhet a Red Bullhoz - a bikásoktól pilótát és technikai segítséget is kaphat.
A Brit Nagydíj előtt jelentették be, hogy Tony Fernandes eladta Forma-1-es csapatát, ami egy svájci-arab konzorcium kezébe került, a vezetői posztokat pedig Christijan Albers (csapatfőnök), Manfredi Ravetto (csapatvezető-helyettes) és Colin Kolles (tanácsadó) kapta. A hivatalos álláspont szerint a 2014-es szezonban már nem lesznek komolyabb átszervezések, azaz a csapat nevét, arculatát és versenyzőit is megtartja, a Turun Sanomat információi szerint azonban a következő hetekben több szponzor is távozhat, a támogatók többsége ugyanis a korábbi tulajdonos érdekkörébe tartozik.

A napokban természetesen több, a csapattal kapcsolatos pletyka is szárnyra kapott, az említett finn lap például tudni véli, hogy a szezon későbbi szakaszában az istálló több fizetős versenyzőnek is lehetőséget adhat a pénteki edzéseken, a jövőben pedig szorosabbra fűzheti kapcsolatát a Red Bull-istállóval. 2015-ben ugyanis a Caterham mellett minden valószínűség szerint csak a bikások két csapata (maga a Red Bull és a Toro Rosso) használja majd a Renault erőforrásait, az alakulatok között pedig létrejöhet egy komolyabb technikai együttműködés (a zöldek most is összeköttetésben állnak a Red Bull-lal, hiszen a címvédőtől vásárolják váltóikat).

A megállapodás értelmében a Red Bull nemcsak technikai segítséget nyújtana a Caterhamnek, hanem versenyzőt is adna partnerének - a Turun Sanomat legalábbis úgy tudja, szívesen beprotezsálnák védencüket, a Forma-Renault királykategóriájának éllovasát, Carlos Sainz juniort. A fiatal spanyol neve a Toro Rosso kapcsán is felmerült, az istálló csapatvezetője nemrég azt is elárulta, hogy a szezon során szinte biztosan lehetőséget kap majd néhány pénteki edzésen. Néhányan egyébként tudni vélik, hogy Sainz jó esélyekkel pályázik Jean-Éric Vergne ülésére, a Toro Rosso viszont mindkét pilótájával elégedett, így a Red Bullnak "kapóra jöhet" egy újabb partnercsapat.

Idén biztosan változatlan marad a Caterham versenyzői felállása, azaz mind a tíz megmérettetésen Kobajasi Kamui és Marcus Ericsson vezetheti majd a CT05-öst. "Mindkét versenyzővel szerződésünk van, ők pedig a lehető legtöbbet hozzák ki a rendelkezésükre álló technikából" - nyilatkozta a helyettes-csapatvezető, Manfredi Ravetto. "A gyenge eredményekről nem ők tehetnek. Természetesen megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni ebből a szezonból és gondoskodni arról, hogy jövőre jobb helyzetbe kerüljünk. Át fogjuk vizsgálni azokat a területeket, melyeken vérfrissítésre van szükségünk" - zárja gondolatait a nemrég kinevezett szakember.

Videók