A Brazil Nagydíjon növelik a biztonsági szintet

Egy három évvel ezelőtt történt halálos baleset miatt építik át a pálya egy veszélyes részét


Három évvel ezelőtt a brazil Rafael Sperafico túraautó-versenyző halálos balesetet szenvedett a Brazil Nagydíj helyszínén, Interlagosban, amikor a bokszutca bejárata előtti gyors bal törés kijáratánál a gumifalba, majd onnan vissza, a többi versenyző közé csapódott. Ezen tragédia okán a brazil futam szervezői úgy határoztak, hogy a pálya egyik legveszélyesebb szakaszán növelik a biztonságot.

A Globo Esporte beszámolója szerint a 2010-es Formula–1-es bajnokság utolsó előtti fordulója előtt a brazil szervezők a szóban forgó gumifalat egy 225 méter hosszú ún. „lágyfalra” cserélték, melynek ötlete azért született meg, hogy az autó becsapódása után csökkentse a jármű pályára való visszapattanási esélyét.

„Ez egy olyan korlát, ami csökkenti a becsapódást” – magyarázta a pályamérnök, Luis Ernesto Morales. „Ez a pálya egy veszélyes pontja, ahol a falak nagyon közel vannak.”

 A Forma-1-es futamot egyébként jövő hétvégén, azaz október 5.-7.-e között rendezik meg, ami az idei sorozat utolsó előtti versenye lesz.

Forrás: motorsportal.hu

Videók