2021-ben sem fog futamot nyerni a Ferrari?

A 2020-as évet futamgyőzelem nélkül zárták.


A csapat a 2019-es Szingapúri verseny óta nem tudott futamot nyerni. Akkor Vettel az első, mögötte Leclerc pedig a második helyen végzett.

Legutóbb ez 2016-ban esett meg a Scuderiával, akkor a 2015-ös szingapúri verseny után következő alkalommal 2017-ben Ausztráliában nyertek.

A Ferrari főleg motorerőben volt az elmúlt évben nagy hátrányban, és Binotto szerint túl nagy a különbség jelenleg is a Mercedes erőforrásaihoz képest, hogy esélyesek legyenek a futamgyőzelemre. Azt is mondta, hogy nem lehet tudni, hogy mi fog történni szezon közben, és ha esélyük lenne a futamgyőzelemre remélhetőleg tudnak élni vele.

“Márciusban kiderül, hogy milyen szinten leszünk”

Carlos Sainz is csatlakozott a csapathoz, akinek közremükődésével a McLaren harmadik lett a 2020-as konstruktőri bajnokságban. Binotto dobogós helyezéseket vár a spanyoltól amennyiben tudnak neki a podium eléréséhez alkalmas autót adni.

Ez a Ferrari legfiatalabb versenyzőpárosa 1968 óta. Binotto ezért reméli, hogy Sainz a szerződése leteltekor ismét hosszabít majd velük és sokáig lesz az olaszok pilótája. 

Borítókép: Joe Portlock/Getty Images
Forrás:shootthespeed.hu/ gpfans.com

Videók