Nyilvánosságra került a 2025-ös Forma-1-es versenynaptár

Ismét a Magyar Nagydíj lesz a nyári szünet előtti utolsó verseny.


A Motorsport Világtanács ülését követően nyilvánosságra hozták a 2025-ös Forma-1-es versenynaptárat, amelyben ismét 24 nagydíj szerepel.

Miután a 2024-es szezonban 24 futamosra bővült a naptár, a március 14-16. közötti hétvégén a melbourne-i Ausztrál Nagydíjjal kezdődő versenynaptárban már nem szerepelnek új versenyek.

2019 óta ez lesz az első alkalom, hogy az Albert Parkban található pálya ad otthont a szezonnyitónak, Bahrein pedig a Ramadán miatt hátrébb csúszik egy későbbi időpontra.

A Brit Nagydíjat a július 4-6. közötti hétvégén Silverstone-ban rendezik, a szezonzáró pedig a december 5-7. közötti hétvégén Abu-Dhabiban lesz.

A Brit és a Belga Nagydíj között lesz egy három hetes "mini szünet", részben a július 13-án zajló wimbledoni férfi döntő miatt.

A 2024-es évvel ellentétben, amikor a Ramadán kezdete miatt az F1 előrehozta a Bahreini és a Szaúd-arábiai Nagydíjat, hogy szombaton rendezzék azokat meg, 2025-ben csak egy szombati futamot rendeznek méghozzá Las Vegas-ban november 22-én.

Az egész naptárban három tripla versenyhétvégét rendeznek, köztük a Las Vegas-Katar-Abu Dhabi hármassal, amivel lezárják majd a szezont.

A hat sprinthétvége helyszínét később fogják megerősíteni.

Borítókép:Getty Images

Videók