Most már tényleg az idei Red Bull a valaha volt legjobb

Az osztrák istálló még egy megdönthetetlennek hitt rekordot adott át a múltnak.


Christian Horner alakulatának ez volt a 20. futamgyőzelme az idei szezonban a Las Vegas-i Nagydíjon aratott újabb diadallal és ezzel a Mercedes 2016 óta fennálló rekordját is kipipálták.

Miután a Red Bull a szingapúri vereség után elvesztette az esélyét arra, hogy esetleg veretlenül zárhassa az idei szezont - amire továbbra sem volt még példa az F1 történetében - azután a figyelem a még elérhető és ezáltal megdönthető rekordok felé fordult.

Az egyik nyilvánvalóan az volt, hogy a szezonban egy csapat által szerzett legtöbb futamgyőzelem rekordját megdöntsék, amit eddig a Mercedes csapata tartott a 2016-os szezonban elért 19 győzelemmel a 21-ből.

A két futam, amit nem nyertek meg abban az évben az „Ezüst Nyilak”, az a spanyolországi volt, amikor Lewis Hamilton és Nico Rosberg összeütközött az első körben, illetve a malajziai, amikor Hamilton motorja meghibásodott és vezető helyről volt kénytelen kiállni. Mindkét alkalommal a „lepattanókat” a Red Bull fiataljai Max Verstappen és Daniel Ricciardo szerezték.

Így ez volt a mérce, amit mindenképpen elakart érni a Red Bull csapata az idei szezon során, és végül a rekord mostanra átkerült az RB19-re, amely így statisztikailag is minden idők legjobb F1-es autója lett.

Verstappen Las Vegas-i győzelme volt a csapat 20-dik győzelme az évben, és bár a jelenlegi modern Forma-1-ben több futam van egy szezonban, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt, amikor 16 verseny volt még csak, de ezek még mindig olyan versenyek, amelyeket meg kell nyerni.

Borítókép: Chris Graythen/Getty Images

Videók