A Red Bull vizsgálja a lehetőségeket

Max Verstappen csapattársát keresik 2024-re.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, hogy a csapat "vizsgálja a lehetőségeket", amikor Max Verstappen 2024 utáni csapattársáról kell dönteni.

Annak ellenére, hogy az F1 2023 első négy futamából kettőt megnyert Szaúd-Arábiában és Azerbajdzsánban, Sergio Pérez ülése komoly veszélyben van, miután a szezonja összeomlott, hiszen Monaco és Silverstone között öt futamon keresztül nem volt Q3-as szereplése. A mexikói szerződése a következő szezon végén lejár, és valószínűleg több pilóta is megcélozza a Red Bullnál Verstappen melletti ülést.

A Japán Nagydíj szombati napján a Red Bull junior csapata, az AlphaTauri bejelentette, hogy Daniel Ricciardo 2024-ig marad Yuki Tsunoda mellett. Ricciardo nem titkolta, hogy szeretné visszaszerezni a korábbi Red Bullos ülését. Az ausztrál az elmúlt négy futamról hiányzott, miután a múlt hónapban Zandvoortban eltörte a kezét, helyére Liam Lawson érkezett. Lawson remek teljesítménye ellenére továbbra sem kap helyet a 2024-es rajtrácson, és csak egy hely - amelyet jelenleg Logan Sargeant foglal el a Williamsnél - lehet megragadható a következő szezonra.

A Sky F1-nek Szuzukában Horner mesélt a jelenlegi helyzetről.

„Lawson sok gondolkodnivalót adott nekünk, különösen a szingapúri vezetése után. Mindent megtesz azért, hogy igazolja, helye van a mezőnyben. De sajnos nincs több helyünk.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull inkább Ricciardót favorizálná-e Lawson helyett Pérez potenciális utódjaként 2025-ben, annak ellenére, hogy a kettejük között 13 év korkülönbség van, azt válaszolta: "Ki tudja? A Red Bull Racingnél a két legjobb versenyzőt akarjuk, aki elérhető. Hosszú távú szerződésünk van Maxszel. Checónak 24 végén lejár a szerződése, ezért szeretnénk megvizsgálni és látni az összes lehetőséget. Checo helye jelenleg nem biztos, yilvánvalóan szeretne hosszabbítani; meglátjuk, hogy Daniel, Yuki és Liam hogyan teljesít.”

A következő hetekben szinte biztos, hogy háromszoros világbajnokká koronázzák Verstappent, akinek jelenlegi Red Bull-szerződése a 2028-as szezon végén jár le.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Videók