Nehéz megérteni Fernando Alonso döntését

Emerson Fittipaldi nem érti, miért megy a spanyol pilóta az Aston Martinba.


Emerson Fittipaldi nem érti, miért hagyja el Fernando Alonso az Alpine-t, ahol jól megy, mindeközben mégis csatlakozik inkább az Aston Martinhoz.

Reméli, hogy ez a lépés mindkét fél számára megtérül. Alonso és Aston Martin sokkolta a Forma-1-es közösséget, amikor hétfőn, mindössze négy nappal azután, hogy Sebastian Vettel bejelentette, hogy ez lesz az utolsó szezonja az F1-ben, a spanyol váltja majd a németet. Mindenki úgy gondolta, hogy Alonso és az Alpine egyre közelebb áll ahhoz, hogy meghosszabbítsák szerződésüket.

Alonso a sajtóközleményben az Aston Martin „győzelmi energiáját és elkötelezettségét” említette lépésének egyik okaként. Fittipaldi, akárcsak mi, azt szeretné tudni, hogy a 41 éves pilóta mégis miért váltott.

„Fernando Alonso csatlakozása az Aston Martinhoz biztosan sok tapasztalatot fog hozni. Nagyon jó az autó beállításában. Jól megy az Alpine-nal, nem tudom, miért vált. Nehéz megérteni. Kívülről nézve mindig nehéz meglátni, ha egy pilóta csapatot vált, visszavonul, mert ez egy nagyon személyes döntés. Az Alpine most erősebb, mint az Aston Martin. Remélem, hogy Fernandóval a fedélzeten gyorsabb lesz majd ez az Aston Martin. De Sebastian után ő egy nagyszerű igazolás, két nagyszerű bajnok, elképesztő tehetség. Nem tudom, mi az oka a döntésének, de biztosan van. Túl távol vagyok már ettől az egésztől, hogy véleményt tudjak formálni. Lehetséges, hogy a következő időszakban Fernando maga fogja megmagyarázni a döntésének az okát” - mondta Fittipaldi a Vegasinsidernek.

A hírek szerint az Alpine csak egy éves szerződést kínált Alonsónak, aki hosszabb távra szerette volna magát elkötelezni. Ezt az Aston Martintól meg is kapta. A kétszeres világbajnok Fittipaldi úgy véli, hogy Alonso érkezése jó hír Lance Stroll számára, a kanadai sokat fejlődhet majd.

„Lance Stroll nagyszerű csapattársat kapott Sebastian Vettel személyében, és most Fernando Alonso is egy hasonlóan színvonalas versenyző. Ők ketten nagyszerű pilóták. Segíteni fognak neki a fejlődésében. Jó, amikor két ilyen világbajnoktól tanulhatsz éveken keresztül.”

Borítókép és fotók: Tóth Zsombor / Sport365

Videók