Michael Schumacher „nem tud járni” – nyilatkozta az ügyvéd a tárgyalóteremben

A hétszeres világbajnok legenda még 2013-ban szenvedett síbalesetet.


A Forma 1 hétszeres világbajnok legendája, a német Michael Schumacher ügyvédje egy német bíróság előtt azt mondta, hogy a 2013-as síbalesete óta nem tud járni.

Felix Damm ügyvéd ezt a német Bunte nevű magazin ellen indított per során mondta. A portál arról számolt be, hogy ismét tud járni a korábbi Ferrari és Benetton pilóta.

A magazin egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt állította, hogy Michael Schumacher néhány lépést terapeuták segítségével meg tudott tenni néhány lépést, és fel tudta emelni a karját.

Az ügyvéd, Damm megerősítette, hogy ez pontatlan megfogalmazás, hiszen a hétszeres világbajnok még szakemberek segítségével sem tud járni.

Sabine Kehm, Schumacher ügynöke nem sokkal a cikk megjelenése után így nyilatkozott.

„Sajnos egy közelmúltbéli sajtóértesülés arra kényszerít bennünket, hogy tisztázzuk a helyzetet. Michael Schumacher sajnos nem tud járni. Az ilyen találgatások nagyon felelőtlenek, mert sok emberben hamis reményeket ébreszt”.

 

A hétszeres világbajnok pilóta hat hónapig kómában volt, miután 2013 decemberében Franciaországban síbalesetet szenvedett.

Borítókép: GettyImages 
Forrás: sportsjoe.ie

Videók