"Egyelőre csak a sanghaji repülőjegyet foglaltam le"

A Red Bull-tanácsadó szerint Európán kívül csak a Kínai Nagydíj biztos.


Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója szerint Európán kívül csak a Kínai Nagydíj tekinthető biztosnak a Forma-1 idei megkurtított versenynaptárában.

"Ez az egyetlen fix tengerentúli verseny. Én egyelőre csak a sanghaji repülőjegyet foglaltam le, a többi futam még bizonytalan" - jelentette ki vasárnap a sportvezető. "A világbajnok-avatáshoz legalább nyolc nagydíj szükséges, ahhoz pedig, hogy a Forma-1 megkapja a tévés pénzeket, tizenöt" - tette hozzá.


Fotó: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

A 77 éves korábbi autóversenyző kifejtette, a koronavírus-járvány miatt csak "nagyon sok fantáziával" tudja elképzelni, hogy az Egyesült Államokban, Mexikóban vagy Brazíliában versenyt rendezzenek az idén.

A Kínai Nagydíjra eredetileg április 19-én került volna sor, de a pandémia miatt elhalasztották. A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media egyelőre a módosított versenynaptár európai részét hozta nyilvánosságra. Ebben júliustól szeptember elejéig nyolc zárt kapus hétvége szerepel, közte július 19-én a Magyar Nagydíj. Az idény jövő vasárnap kezdődik az ausztriai Spielbergben.

Borítókép: Speed Media/Icon Sportswire via Getty Images

Videók