Lewis Hamilton nyerte az orosz nagydíjat

Sebastian Vettel műszaki hibája az ötszörös világbajnok győzelmét jelentette Szocsiban.


 A forma 1-es orosz nagydíjon a Mercedes brit pilótája Lewis Hamilton nyerte, megelőzve, finn csapattársát Valteri Bottast valamint a Ferrari pilótáját Charles Leclercet.  A negyedik helyen a Red Bull pilótája Max Verstappen volt.  A verseny első felében a Ferrari uralta azt, Sebastian Vettel vezetett, Charles Leclerc és Lewis Hamilton előtt. A virtuális biztonsági autó után a kerékcseréknek köszönhetően és Sebastian Vettel műszaki hibája után, már a Mercedes pilótája Lewis Hamilton vezetett megelőzve Valteri Bottast illetve a monacoi Charles Leclercet.
A 28. körben azonban jött a Ferrari számára a hidegzuhany.
A négyszeres világbajnok németnek az autója a boxutcából kihajtva azonnal meghibásodott, ezért fel kellett adnia a versenyt, a kiállása miatt elrendelt virtuális biztonsági autós szakasz ideje alatt pedig a két Mercedes-pilóta, Hamilton és az addig negyedik Bottas is megkapta a friss abroncsokat.


Lewis Hamilton jelentős lépést tett a világbajnoki cím felé.
Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Ezzel Hamilton állt az élre, őt Bottas követte másodikként, míg Leclercet a harmadik helyről egy újabb biztonsági autós szakasz közben kihívta a boxba a csapata, és a jobb tapadást biztosító, ám gyorsabban elhasználódó gumikkal szerelte fel a monacói versenyző autóját.
Az utolsó 20 körre egyetlen kérdés maradt, mégpedig az, hogy sikerül-e Leclercnek megküzdenie a két Mercedes-pilótával a futamgyőzelemért, és bár egy-két támadásra maradt ereje Bottas ellen, előzni nem tudott.
A vb két hét múlva folytatódik Japánban. 

Photo by Clive Mason/Getty Images


 

Videók