11 éves negatív rekordot döntött meg Vettel a Ferrarinál

A számok nem hazudnak. - Heti Top5: ezt is sokan olvasták a héten a Sport365 oldalán.


A Ferrari kormánya mögött több, mint 10 éve nem szerepelt senki olyan rosszul, mint idén Sebastian Vettel.

A német a vörös istállónál töltött utolsó szezonjában mindössze 33 pontot szerzett. Az olasz csapatnál Felipe Massa volt az, akinek ennél kevesebb jött össze, igaz a brazil akkor csaknem a fél szezont kihagyta.

Ő 2009-ben döntötte meg a negatív rekordját, 22 ponttal, ami annak is köszönhető volt, hogy a Hungaroringen szerzett sérülését követően már nem ült a volán mögé, így összesen 8 futamon esett el a pontszerzéstől.


Legutóbb Massa gyengélkedett ennyire a pontok tekintetében, igaz ő sérült volt.

Fotó: Paul Gilham/Getty Images

Vettel negatív rekordját tovább súlyosbítja, hogy jóval gyengébben teljesített, mint a Ferrarinál tavaly debütáló csapattársa, Charles Leclerc, akinek 98 pont áll a neve mellett.

Vettel Ferrarinál nyújtott teljesítménye leginkább Fernando Alonsoéra hajaz. A Red Bull korábbi pilótája 118 futamából 14-et tudott megnyerni (11,8 százalékos arány), míg a spanyol mutatója 10,5 százalék.

Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy Alonso kétszer is az utolsó nagydíjig harcban volt a végső győzelemért, míg Vettelnek egyszer sem sikerült igazán közel kerülni a bajnoki címhez.

"Olyan volt, amilyen volt, semmit sem tudtam megváltoztatni - mondta Vettel az utolsó versenyhétvégéje után a Ferrari csapatának Abu Dhabiban.

Forrás: marca.com

Borítókép: Mark Thompson/Getty Images

 

Videók