Ferrari: eldőlt Räikkönen sorsa!

Hivatalos bejelentést tett az istálló.


A Ferrari bő egy héttel a 2018-as Olasz Nagydíj után, kedd délelőtt közölte, hogy Kimi Räikkönen 2019-ben nem lesz az istálló pilótája. Rövid kommünikében köszönték meg neki az elmúlt éveket, az emberi nagyságát, és hogy mindig remek csapatjátékos volt.
 

Ferrari: máris megvan Räikkönen helyettese? " AUTÓ-MOTOR › Forma 1

A Ferrari jövő évi pilótakettősét is közölték a Räikkönen-távozás után: Sebastian Vettel csapattársa a fiatal Charles Leclerc lesz. Monzában válhatott véglegessé, hogy nincs kiút abból a szerződésből, amit a nemrég elhunyt korábbi Ferrari-elnök, Sergio Marchionne kötött a hatalmas tehetségnek tartott Alfa Sauber-pilótával. Vagyis Leclerc és Räikkönen simán helyet cserélnek jövőre.

2019-re túl sok opciója nem marad a finnek, de nem vonul vissza, máris talált magának csapatot: bejelentette, hogy két évre aláírt az Alfa Sauberhez. Räikkönen náluk kezdte a karrierjét majdnem 18 évvel ezelőtt, 2001-ben, és ott is fogja befejezni. Szerződtetését megkönnyíthette, hogy idén a Ferrari fiókcsapata lett a Sauber.
 
Az októberben 39 éves finn két szakaszban nyolc szezont töltött a Ferrarinál, 2007-2009 és 2014-2018 között. 2007-ben világbajnok lett.

Videók