Újra pontszerző helyen ért célba Sebestyén Péter a Supersport vb-n

A Hondával versenyző magyart a tizenegyedik helyen intették le Portimaóban, azt követően, hogy piros zászlóval megszakították a versenyt. Interjúval frissítve!


Sebestyén Péter a 11. helyen ért célba a gyorsaságimotoros Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájának vasárnapi futamán, a portugáliai Portimaóban.
A PTR Honda 25 éves magyar motorosának menedzsmentje arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szombati kvalifikációt követően a mérnökök kicserélték Sebestyén motorblokkját, ami jó döntésnek bizonyult.
 
Sebestyén Péter a vasárnapi 11. helyével továbbra is tizedik az összetettben.
Fotó: Facebook/Sebestyén Peti
 
A magyar versenyző a 15. helyről vágott neki a portugáliai versenynek, de a hajrában megvolt a tempója ahhoz, hogy a legjobb tíz között végezzen.
Öt körrel a vége előtt azonban piros zászlóval vetettek véget a futamnak, amelyen így Sebestyént a 11., pontszerző helyen intették le. A magyar versenyző az összetettben megtartotta a tizedik pozíciót.
A Superbike-vb Supersport kategóriájának mezőnye legközelebb három hét múlva, a franciaországi Magny-Coursban versenyez majd.
 
Sebestyén Péter a következőt nyilatkozta a futam után: „A verseny egész jó volt, sajnos korábban vége lett, mint ahogy terveztem. Nagyon csalódott vagyok a hétvége első fele miatt mert az eddigi legjobb eredményt érhettük volna el, ha nincsenek technikai nehézségek. A versenyre tökéletes volt a motorom, a startnál és az első körben hibát követtem el, de aztán megnyugodtan és megkezdtem a felzárkózást.
Jól gazdálkodtam a gumikkal és  biztatók voltak a köridők. Éppen megérkeztem az előttem lévő bolyba és kezdtem volna megelőzni őket, amikor lefújták a versenyt. Annak viszont nagyon örülök, hogy az egyik legjobb versenyem volt a szezonban! Remélem Magny-Coursban ugyanitt folytatjuk beállítások tekintetében és reális célként tűzhetem ki a TOP6-ot!” 

Videók