Rangadót nyert a Dunaszerdahely

Tovább folyik a harc a második helyért.


A Slovan Bratislava ellen elveszített mérkőzés után ismét hazai pályán, a Zsolna ellen lépett pályára Bernd Storck csapata.

A találkozóra ezúttal is közel 6000 ember látogatott ki, és a találkozó előtt egy megható pillanatra került sor.


Minden mérkőzés előtt elhangzik az Ismerős Arcok Nélküled című dala ezúttal is így történt. A mérkőzés előtt egy látványos koreóval is készültek a szurkolók. 

A felvidéksport.hu írását változtatás nélkül tesszük közzé.

A hazaiaknál még szűkebb volt a keret, mint a Slovan ellen. Az akkor a védelembe beugró Bednár sérült. A helyére becserélt Malý így szombaton, már a kezdőben találta magát. Ramirez megkapta szerdán ötödik sárga lapját, így eltiltását töltötte. Az ő helyére nem meglepő módon Fábry került be, mellette pedig Divković és Kalmár sokat változtatva a helyüket alkották a támadósort.

A cserepadon Száraz, Simčák, Sharani és Mendez ült.A szurkolók egy látványos, füstös koreográfiával, a hazai játékosok pedig helyzetekkel kezdték a második helyért folyó párharcot. Divković mellé lőtt, Kalmárnak egy kicsit magas volt a horvát beadása, míg Njie pont középre helyezte próbálkozását.


A mérkőzést több mint 5500 néző látta a helyszínen.

A Zsolna egy veszélyes kontrával válaszolt. Úgy tűnt a balról érkező beadást Kružliak simán kirúgja, de elvétette a játékszert, Ďuriš viszont kihagyta a nagy helyzetet. A DAC védőjének nem ez volt az egyetlen hibája, az első játékrész felénél ki is hívta őt Bernd Storck, aki Kukkoniás almalevelet kortyolgatott a kispadon.

A német próbálta megnyugtatni játékosát.A DAC folytatta a helyzetetk kialakítását. Fábry lövése után Blackman adta be a lecsorgót, ami egy védőt érintve hullott Kalmár fejére, de a csapatkapitány fejese fölé szállt. Az újrakezdés óta minden meccsen aktív Divković lövését Petráš védte.A 28. percben jött az ivószünet, ami alatt Blackman szorult ápolásra. A jobbhátvéd ekkor még folytatta, de a második játékrészre már nem jött ki, Sharani váltotta, a védelem szélére pedig Schäfer húzódott vissza.A szünet előtt Divković újabb kísérletét fogta a zsolnai kapus, majd Balić szöglete után fejelt nem sokkal mellé Kružliak.


A 37. percben a hazai B-Közép a “Gólt kéne rúgni, DéÁCé gúlt kéne rúgni” rigmusra is rákezdett. A szurkolók érezték, hogy csapatuk uralja a mérkőzést, csupán a pontos befejezés hiányzik a játékból.A végén azért helyzetbe kerültek a vendégek is. Kružliak és Davis nem értették meg egymást, így lövőhelyzetig jutott Gono, de fölé szállt a labda. A másik felén Fábry a nézőtéren lévő biztonsági embereket találta el.A szünet után ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták. Fábry szöglete után Sharani azonnal gólt fejelhetett volna, de ekkor még a kapufa segített Petrášnak.

Sorra jöttek a kisebb-nagyobb helyzetek, majd a gól is. Divković beadását a kapunak háttal helyezkedő Sharani szinte levette a lendületből érkező Kalmár lábáról. Mire viszont a magyar középpályás hátranézett, hogy letolja társát, a ghánai kapura fordult és belőtte csapata vezető találatát. Ezt a közös öröm követte, 1-0.

A teljes cikket itt olvashatja el

Társoldalunk a felvidéksport.hu stábja a helyszínen, a Mol-Arénában tekintették meg a mérkőzést. 

Forrás és képek: felvidéksport.hu/ Elek Zoltán

Videók