Nagy változások a gyorsaságimotoros-világbajnokság programjában

Három versenyt töröltek, plusz egy európai futam bekerült a naptárba.


A koronavírus-járvány miatt véglegesen törölték az argentin, a thaiföldi és a malajziai versenyhétvégét a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei programjából, melybe viszont plusz egy európai helyszín bekerült.

A versenysorozat irányítói, a nemzetközi szövetség (FIM), valamint a csapatokat tömörítő szervezet (IRTA) pénteken közös közleményben jelentette be, hogy törölni kényszerült a három tengerentúli helyszínre tervezett viadalt, de a november 20-22-i hétvégén egy még nem meghatározott európai pályán tartják majd az idényzárót. Az utolsó futam helyszínét augusztus 10-én jelentik be.

A pandémia miatt a vb nem kezdődhetett el az eredetileg tervezett időpontban, illetve a március elején rendezett Katari Nagydíjon csak a Moto2 és a Moto3 kategóriának rendeztek futamot.

Később egy sor versenyt törölni kellett a szervezőknek, majd az idény júliusban rajtolhatott a spanyolországi Jerezben, ahol két egymást követő hétvégén rögtön két fordulóra is sor került.

A MotoGP-ben Fabio Quartararo áll az összetett élén, miután mindkét viadalt megnyerte Jerezben. Mögötte 10 pontos hátránnyal Maverick Vinales a második. A címvédő és hatszoros MotoGP-bajnok spanyol Marc Márquez egyelőre nem szerzett pontot, miután a szezonnyitón bukott, karját törte, ezért ki kellett hagynia a második versenyt.

Borítókép: Mirco Lazzari gp/Getty Images
 

Videók