Hamilton nagy nevet igazolt a csapatába

Mindkét fél számára örömet jelent a megállapodás.


A kilencszeres rali-világbajnok Sebastien Loeb az idén hetedik Forma-1-es vb-címét begyűjtő Lewis Hamilton csapatában versenyez majd az Extreme E elnevezésű, jövőre rajtoló elektromos terepjárós bajnokságban.

Hamilton X44 néven szereplő istállójában a 46 esztendős francia Loeb társa a 29 éves spanyol Cristina Gutiérrez lesz, aki négyszer teljesítette a Dakar-ralit. A két versenyző már tesztelte terepen az Odyssey 21 névre keresztelt autót.
"Mindketten nagyszerű pilóták, alig várom már, hogy lássam, hogyan szerepelnek a versenyeken" - idézte az X44 közleménye Hamiltont. A csapattulajdonos Gutiérrezt feltörekvő tehetségnek nevezte, aki nagy jövő előtt áll.

"Sebastien pedig egy olyan pilóta, akit hosszú évek óta csodálok. Büszke és izgatott vagyok, hogy a csapatban tudhatom őket" - tette hozzá.

Loeb maga úgy fogalmazott, az X44-hez csatlakozás egy lehetőség számára, hogy folytassa, amit szeret: a versenyzést.

Nem ő lesz az egyetlen rali-világbajnok a mezőnyben: a kétszeres vb-győztes, háromszoros Dakar-első spanyol Carlos Sainz a saját istállójában indul majd.

A sorozat - amelynek célja az éghajlatváltozással kapcsolatos tudatos gondolkodás népszerűsítése - a tervek szerint márciusban egy sivatagi viadallal indul Szaúd-Arábiában. Ezt követően Szenegálban, Grönlandon, a brazíliai esőerdőben és az argentin Tierra del Fuego gleccserein versenyeznek majd az egy-egy női és férfi pilótából álló párosok.

Borítókép: Massimo Bettiol/Getty Images

Videók