Görbe Soma a legjobb húszon belül zárt Barcelonában

A fiatal magyar motoros kemény mezőnyben bizonyított, és nem sokon múlott a pontszerzés.


Görbe Soma és a Bester Capital Dubai Team Európa legkeményebb utánpótlás bajnokságában bizonyított!
A tavalyi és az idei szezon eddigi legszebb eredményért érte el Görbe Soma a spanyol CEV Repsol European Talent Cup Bajnokságban! A 64 induló közül idén először sikerült kvalifikálnia magát a fő versenybe, nem is akárhogyan, hiszen a 13. rajtkockából várhatta a vasárnapi összecsapást! 
Folyamatos csatában a pontszerző helyekért, végül a 17. helyen hozta be a motort a Bester Capital Dubai Junior Team magyar pilótája.
 
 
„Csütörtökön és pénteken folyamatosan javultam a szabadedzéseken, szombaton a Q1-ben 8., a Q2-ben 9. helyen  végeztem  a csoportomban, így az összesítettben a 13. helyről vághattam neki a futamnak. Elég jól  tudtam az élbollyal menni, sajnos kitoltak a végén a pályáról, és utána már nem volt meg a tempóm, így a 16. helyen jöttem be, de kaptam egy büntetést pályaelhagyás miatt, ami a 17. helyet eredményezte. Nagyon élveztem és sokat tanultam! A következő verseny Aragon lesz, ott megpróbálok majd még jobban menni!”- mesélte boldogan a Sport&Events Academy pilótája!
 
 
Stefano Favaro, az Academy alapítója és a Bester Capital Dubai Junior Team társtulajdonosa régóta várta már, hogy Soma megmutassa mire képes igazán és ez még csak a kezdet
„Az első két versenyen sajnos nem jött ki a lépés, mivel 64 rendkívül erős induló alkotja idén az ETC mezőnyét, amelyből csak 38-an kerülnek be a fő versenybe, a többiek az ETC Series 2-ban indulnak!  
Itt Barcelonában azonban a Bester Capital Dubai Junior Team összes versenyzője a fő futamban  szerepelt és Soma iszonyatosan nagy előrelépést hajtott végre.
Az elmúlt időszakban sokat változott az edzésmunkája, hozzáállása, felnőtt a feladathoz!
A versenyen az első 5 körben kicsit bele került a darálóba, de még nincs tapasztalata és most szembesült vele, hogy milyen a leggyorsabbak között ott lenni!  Küzdött a  pontszerzésért és nagyon közel volt hozzá. A 14. és a 18. hely között csatázott, végül 16. lett, de aztán büntetés miatt 17. Szárazon a legjobb eredménye eddig a 27. volt tavaly, így úgy érezzük másfél év után most kezd beérni a sok munka és kezdünk felzárkózni! Soma is szembesült vele, hogy tényleg itt a helye, így pozitív tapasztalatokkal megyünk Aragóniába, ahol folytatódik a kemény munka!”
 
 
Sikeresen zárult tehát az ETC barcelonai fordulója minden szempontból, hiszen  Soma spanyol csapattársa, Fermin Aldeguer a dobogó második fokán ünnepelhetett!
A verseny izgalmait és Soma nagyszerű teljesítményét  Stefano Favaro és Czollner Gyula kommentálásában csütörtökön 19.40-től lehet majd megnézni a SpílerTV műsorán.
 
Fotók és Forrás: Sports&Events Academy, Bester Capital Dubai Junior Team
 

Videók