A Hyundai versenyzői szenvedtek az időmérőn

Michelisz a Q2-ig jutott.


Ahogy arra számítani lehetett, szenvedett a Hyundai a WTCR idényzáró hétvégéjének időmérőjén Szocsiban. Michelisz Norbert a 12. helyen végzett.

A Hyundai pilótái közül többen is komoly célokért küzdöttek: Gabriele Tarquini a szép búcsúban reménykedett a visszavonulása előtt, Jean-Karl Vernay matematikailag még a bajnoki címért, Michelisz pedig az év végi dobogóért volt harcban a hétvége előtt.

A magyar versenyző ugyanakkor elmondta, hogy az idény talán legnehezebb feladatát kellene megoldaniuk, ugyanis a büntetősúlyok miatt nehéz helyzetben van a Hyundai, a pálya pedig különösen érzékeny az extra kilókra a hosszú egyenesek és a kemény féktávok miatt.

Michelisz mindkét szabadedzést a nyolcadik helyen zárta, Szocsiba pedig az eső is megérkezett, ami tovább bonyolította a Hyundai helyzetét, ugyanis az idén bevezetett új autóval, az Elantrával korábban még teszten sem mentek esőben.

Az időmérőn sokáig senkinek sem volt mért köre, a csapatok az ideális körülményeket és a megfelelő gumiválasztást keresték. Michelisz 2:39,439-es kört teljesített, amellyel a tizenegyedik helyen jutott tovább a kvalifikáció következő szakaszába, a legjobb tizenkettőbe.

A Q1-ben elvérzett a Hyundai-pilóták közül a 16. Tarquini és a 15. Luca Engstler is. A Q2-ben már Michelisz teljesítménye is kevés volt, a tizenkettedik helyen végzett, ami azt jelenti, hogy ebből a pozícióból rajtol majd mindkét futamon. Legjobb Hyundai-versenyzőként Vernay a nyolcadik lett.

A két versenyt vasárnap 10.15-kor (Sport2, Eurosport2) és 12.15-kor (Eurosport2) rendezik Szocsiban.

Az időmérő végeredménye:

Q1:

Q2:

Q3:

Forrás és képek: michelisz.hu

Videók