"Michelisznek olyan a Hungaroring, mint Messinek a Camp Nou" - Czollner Gyula

Hétvégén kerül sor a túraautó-világbajnokság magyarországi futamára a Hungaroringen. A versenyhétvége előtt a sport365.hu állandó szakértője, Czollner Gyula latolgatta Michelisz Norbert és a Zengő Motorsport esélyeit.


A WTCC hungaroringi futamát természetesen kiemelt figyelem övezi idehaza, hiszen az idén Hondával induló Michelisz Norbert tavaly - még BMW-vel versenyezve - futamot nyert a Hungaroringen. A sport365.hu állandó szakértője, az ismert sportkommentátor Czollner Gyula ezúttal is hasonlóan kiugró eredményt vár a magyar pilótától, akit szerinte nagyban segíthet majd a hazai pálya előnye.

"A hazai pálya előnye ugyanúgy számít az autósportban, mint a futballban. Egy hasonlattal élve, ahogy mondjuk Lionel Messi csukott szemmel is betekeri a lasztit a jobb felsőbe a Camp Nou stadionban, úgy Michelisz Norbi is bármit meg tud csinálni a Hungaroringen. Persze a WTCC-mezőny nagy része járt már többször nálunk és ismeri a magyar pályát, de minden versenypályának vannak olyan trükkös részei, amit csak a hazai pilótűl ismernek igazán. A Hungaroringen ilyen például a sikán utáni bal-jobb kombináció, a 8-as, 9-es kanyar, ahol nagyon nehéz ráérezni a jó ritmusra. De Michelisz csukott szemmel, tolatva is gyorsan átmenne rajta. Szóval nagy előny a hazai pálya és ezt Norbi eddig ki is használta. 2011-ben második volt, tavaly pedig futamot nyert. Ezt hogy lehet tovább fokozni? Időmérő edzés- és futam győzelem. Persze ez túl nagy elvárás, de benne van a pakliban." - mondta a sport365.hu állandó szakértője, Czollner Gyula

Videók