Tassi Attila óriásit ment a WTCR vasárnapi időmérőjén

Szomorú pillanatokkal indult nap, egy 21 éves szerelő halál hírével.


Egy nap alatt nagyot változtak az erőviszonyok a WTCR-ben, és nem Michelisz Norbert javára. A szombati rajt-cél győzelem után a második időmérőn a 16. helyen végzett Portugáliában, és az egyetlen nála jobb Hyundai is csak a hetedik lett, tájékoztat a michelisz.hu.
 
Szomorú hírrel indult a portugáliai WTCR versenyhétvége vasárnapja, ugyanis az éjszaka tragikus hirtelenséggel elhunyt a Link&Cókat üzemeltető Cyan Racing egyik 21 éves szerelője. Rá emlékezve a versenyzők fekete karszalaggal az overáljukon ültek autóba a második időmérőre. A szombati első kvalifikációt és az első futamot egyaránt Michelisz Norbert nyerte meg, innen folytatódott a küzdelem.
 
A Hyundai magyar versenyzője több mint tíz perc elteltével futotta meg az első gyors körét a Q1-ben, amivel egyből az élre ugrott, de az időeredményből látszott (2:00,419), hogy ennél jobbra lesz szükség, hiszen szombaton egy másodperccel gyorsabb körrel állított fel új pályarekordot Vila Realban. Másodjára 2:00,242-re javított, amivel az utolsó rohamok előtt a hatodik helyen állt.
 
A harmadik gyors körét jól kezdte, az első szektorban az addigi leggyorsabb idejét futotta, de a középső szektorban pechesen alakult előtte a forgalom, több lassabb autót is utolért, amivel annyi időt veszített a szűk utcai pályán, hogy nem volt értelme befejezni a kört. Így viszont végül csak a 16. helyen végzett a Q1-ben, és nem jutott tovább.
 
Michelisz elmondta, hogy a pályán kialakuló nagy forgalomtól függetlenül sem találták a szombati tempót, amit jól jelez, hogy az első időmérőn két Hyundai végzett az első két helyen, ezúttal viszont a négyből csak egy jutott tovább a Q2-be, Nicky Catsburg is csak a hetedik helyen.
 
A Q2 Kevin Ceccon balesete miatt piros zászlóval sokág szünetelt, és akárcsak a Q1-ben, itt is a mezőny másik magyarja, Tassi Attila volt a leggyorsabb, aki meg is nyerte az időmérőt a WTCR-karrierje során először.
 
A program 16:30-kor a második, 18:00-kor a harmadik futammal folytatódik, mindkettőt élőben közvetíti az Eurosport 2 és az m4sport.hu.
 
A második időmérő végeredménye:
 
Q1

Q2

Q3
 
Képek: michelisz.hu

Videók