Schumacher jövőre piros színekben versenyez

Mick Schumacher a következő szezonban is a Forma-2-es Prema csapatát erősíti majd.


A következő szezonban is a Forma-2-es Prema istállónál versenyez majd Mick Schumacher, a legendás hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia.

Az olasz istálló csütörtökön, az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíj helyszínén hozta nyilvánosságra a 2020-as pilótáinak nevét: a 20 esztendős Schumacher mellett a Forma-3-as sorozat orosz bajnoka, Robert Shwartzman kap lehetőséget.

"Azt gondolom, hogy a következő idény már könnyebb lesz a számomra, mert az idén megismertem a versenyautót, a pályákat, valamint tisztában vagyok vele, hogy hogyan kell eredményesen teljesíteni egy versenyhétvégét a Forma-2-ben" - nyilatkozta Mick Schumacher, akinek változatlanul az a célja, hogy a Forma-1-ben szerepeljen, de elmondása szerint csak jót jelenthet a számára, ha további tapasztalatokra tesz szert az eggyel alacsonyabb kategóriában.


Mick Schumachert jövőre is piros színekben láthatjuk majd.

Fotó: Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images

Schumacher - aki a Ferrari versenyzőakadémiájának is tagja - az első Forma-2-es idényét teljesíti az idén, és a szezonzáró két futam előtt a 12. helyen áll az összetettben.

Az 50 éves Michael Schumacher ötször a Ferrarival lett világbajnok, kétszer a Benettonnal nyert. 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt sokáig mesterséges kómában tartották, majd 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket.

Borítókép: Dan Mullan/Getty Images

Videók