Kihagyja az első szabadedzést Johann Zarco

A múlt heti osztrák nagydíjon tört el a jobb csuklója.


A most hétvégi Stájer Nagydíj első szabadedzését biztosan kihagyja Johann Zarco, aki a gyorsaságimotoros-világbajnokság múlt vasárnapi futamán, az Osztrák Nagydíjon törte el jobb csuklóját.

Az Avintia Ducati pilótája összeütközött az olasz Franco Morbidellivel, emiatt bukott. Szerdán megműtötték, és egyelőre nem kapott engedélyt az indulásra a vb-sorozat orvosaitól.
A versenyzőre szombaton újabb tesztek várnak, akkor derül ki, a hétvége további részében felülhet-e motorjára.

A két MotoGP-s balesete nagy visszhangot váltott ki, a kilencszeres világbajnok Valentino Rossinál és Maverick Vinalesnél centimétereken múlt, hogy eltalálják őket a pályán keresztbepattogó roncsok. Rossi kemény hangvételű nyilatkozott adott a történtekről.

Az olasz klasszis azt mondta, a versenyzők közül többen átléptek már azon a határon, amely a biztonságos versenyzéshez elengedhetetlen.

Rossi szerint egyértelmű, hogy mi okozta a balesetet: Zarco megelőzte Morbidellit az egyenesben, és nem akarta, hogy féktávon visszaelőzzék, ezért szándékosan fékezett az ellenfél előtt haladva.

Rossihoz hasonlóan több pilóta is Zarcót hibáztatta, akit Morbidelli utóbb "félgyilkosnak" (half a killer) nevezett.

A francia ezzel szemben állítja, hogy nem szándékosan fékezett az ellenfél előtt. Csapata, az Avintia Ducati kiállt mellette, és a telemetriai adatokra hivatkozva állította, hogy Zarco nem fékezett túl korán.

Zarco 28 pontot szerzett az idei négy futamon - csak legutóbb nem ért célba, míg egy héttel korábban a Cseh Nagydíjon harmadik lett -, amivel a tizedik helyen áll a vb-pontversenyben.

Borítókép: Facebook.com/ Johann Zarko

 

Videók