Guerrieri megnyerte a második futamot, a harmadik dönt az aranyról

Izgalom és dráma a végsőkig. Pattanásig feszült idegek. Michelisz kicsúszás, majd remek mentés. A szezon legdrámaibb futama következik.


A WTCR záróhétvégéjének második futamában  Michelisz Norbert 5 helyet javított, így a 8. lett. Ez újabb pontokat jelentett a magyar versenyzőnek, azonban továbbra sem dőlhetünk hátra.

Yvan Müller ugyan kiszállt a végső csatából, de Esteban Guerrieri győzelmével a magyar versenyző előnye 10 pontra olvadt. Ezzel eldőlt, hogy az utolsó futam élet-halál verseny lesz majd. 


Az utolsó futam dönt az összetett győzelemről.

Fotó: M4sport

Michelisz Norbert Pole pozícióból kezd majd a 3. futamon. A hidegvér megőrzése döntő szerepű lehet.

Mivel a magyar pilóta 10 ponttal vezet, a 3. hely is elég lehet számára a végső győzelem megszerzéséhez.

Amennyiben argentin vetélytársa nyer, 25 pont ütheti a markát, így Norbinak minimum 15 pontot kell szereznie ahhoz, hogy összetettben az élen végezzen. Az első 25, a második 20, a harmadik 16 ponttal gazdagodik, így a biztonságos versenyzés mindennél fontosabb lehet.


Felhőszakadás és vaksötét.

Fotó: FIAWTCR/Oscaro

Mivel Guerrieri a mezőny egyik legagresszívebb sofőrje, még az is lehet, hogy jobb taktika lenne elengedni őt, és a biztos 2. vagy 3. helyen beautózni, persze azt sem adják majd ingyen. Guerrieri agresszivitására jól jellemző, hogy 9. helyről indulva nyerte meg a futamot, így bizonyos szempontból, a bevállalós és az úriember csatája lesz az utolsó futam.

Highlights Race 2 - WTCR Race of Malaysia 2019

Still haven't subscribed to FIA WTCR on YouTube? ►► https://goo.gl/tdatIR Connect with the FIA WTCR Facebook: https://www.facebook.com/WorldTouringCarCup/ Twitter: https://twitter.com/fia_wtcr Instagram: https://instagram.com/FIA_WTCR Snapchat: https://www.snapchat.com/add/fia_wtcr Website: https://www.fiawtcr.com/

A szezon, sőt az évtized legizgalmasabb futama következik, ahol WTCC-WTCR karrierje 12. évében megszerezheti elős győzelmét, melyre 2014 óta folyamatosan volt esélye. (4. hely : 2014, 2016, 2018, és 2. hely : 2017), de mindig egy hajszállal lemaradt. A szurkolók több, mint 10 éves és Michelisz gyermekkori álma valósulhat ma meg!

Sport365.hu - Megszakították a WTCR második futamát - GALÉRIA

A WTCR túraautó világkupa zárófordulójának második futama káosszal indult. Rögtön az elején többen letértek a pályáról, majd Catsburg autója kigyulladt, így átmenetileg félbeszakították a versenyt. A bírók láthatóan teljesen tanácstalanok voltak, nem igazán tudták, melyik szabályt alkalmazzák, így több, mint fél óráig állt a futam. Az volt a legnagyobb kérdés, hogy rajtbalesetnek számítanak-e a történtek.

Borítókép: M4sport.hu

Videók