A rajt után véget ért Michelisz futama

Nem így tervezte.


Rajtbaleset vetett véget Michelisz Norbert második versenyének a Nürburgring-Nordschleifén a WTCR idei első versenyhétvégéjén.

Miután az első futamon az ötödik helyet szerezte meg Michelisz Norbert, kis szünet után, hasonlóan felhős időben következett a második verseny. A felvezető körön nem indult el Esteban Guerrieri autója, így a Honda argentin versenyzője egy értékes harmadik rajtkockát bukott el, ugyanis be kellett tolni őt a boxba. Michelisz Norbert kocsijával szerencsére nem voltak ilyen problémák, a magyar versenyző a nyolcadik helyről vágott neki a versenynek.

A rajt után az élen volt feszültség, miután Néstor Girolami leszorította Luca Engstlert a pálya szélére, és ebből kavarodás alakult kis az első kanyarban, az autók feltorlódtak, a hátulról érkező Michelisz is igyekezett kikerülni az előtte lévőket, hogy ne ütközzön senkivel, s eközben hátulról belementek. Ezzel lényegében egyből véget ért Michelisz idei második versenye, ki kellett szállnia a bukótérben megálló autójából. A versenyt végül Jean-Karl Vernay nyerte meg Luca Engstler előtt, azaz kettős Hyundai-győzelem született.

Az idény első fordulójának szombati két futama közül a 2019-ben bajnok Michelisz (Hyundai) az elsőn ért célba ötödikként, míg Tassi (Honda) a második versenyen lett negyedik. A mezőny harmadik magyar versenyzője, a Zengő Motorsport Cupráját vezető Boldizs Bence az első futamon 19., a másodikon pedig a pontszerző, 13. helyen zárt.

A magyar versenyző 11 ponttal zárta a WTCR-idény első versenyhétvégéjét. A következő fordulót a portugáliai Estorilban rendezik június 26-27-én.

A második futam végeredménye:

Forrás: michelisz.hu
Borítókép: michelisz.hu

Videók