Michelisz a kiesés ellenére is megőrizte bajnoki előnyét a WTCR-ben

Eközben argentin riválisa, Esteban Guerrieri szintén nullázott, így a hyundai-os 16 pontos fórral várhatja a folytatást.


Gyorsan véget ért Michelisz Norbert harmadik futama a WTCR kínai versenyhétvégéjén, miután hátulról rátolták az előtte haladó Priaulx-ra.
Ugyanakkor Esteban Guerrieri is újra nullázott, így megmaradt a magyar versenyző 16 pontos előnye a bajnokság első helyén.
A WTCR kínai versenyhétvégéjét záró harmadik futamot Michelisz Norbert már bajnoki éllovasként kezdte, hiszen a második futamon aratott futamgyőzelmével megelőzte Esteban Guerrierit a tabella első helyén, és 16 pontos előnyre tett szert vele szemben. Az utolsó ningpói versenyt a kilencedik rajtkockából kezdte a Hyundai magyarja, miközben az argentin rivális az ötödik pozícióból indulhatott.
 
 
Michelisz a rajt után eljött a kilencedik helyen, de utána nem sokkal Andy Priaulx megelőzte őt. Még az első körben jártunk, amikor Frederic Vervisch hátulról beletolta a magyar versenyzőt Priaulx-ba, ami miatt Michelisz nem tudta folytatni a futamot. Guerrieri közben visszacsúszott a nyolcadik helyre, és dobogós helyezés kellett volna neki, hogy ledolgozza a ponthátrányát Norbival szemben.
Erre azonban nem volt esélye az argentinnak, ugyanis miközben a safety car mögött haladt a mezőny Mehdi Bennani és Tiago Monteiro ütközése miatt, megállt alatta a Honda, így újra pont nélkül maradt. Ezzel megmaradt Michelisz 16 pontos előnye a bajnokság élén, viszont Yvan Muller is felzárkózott 17 pontra mögé. A végeredmény egyelőre nem hivatalos, mert több esetet is vizsgálnak.
 
A harmadik futam végeredménye:
 
A magyar versenyző 2012-ben és 2015-ben a WTCR elődjében, a WTCC-ben megnyerte a privát csapatok számára kiírt bajnokságot.
A 2017-es szezon során az összetettben lett a második, 2018-ban pedig a negyedik helyen végzett (immáron a WTCR-ben).
A mostani hétvége sikereivel először fordul elő, hogy egy magyar a tabella élén álljon a túraautózás csúcsának tartott WTCR-ben.
 
Forrás és Fotók: www.michelisz.hu
 

Videók