Elképesztő hétvégét zárt Michelisz Norbert a WTCR-ben

Még a megtorpedózása sem tudta csökkenteni a remek teljesítményét a legendás pályán.


Már az első viharos időmérőn is óriásit ment Michelisz Norbert a világ egyik, ha nem legnehezebb versenypályáján a Nordschleifén, amivel elérte, hogy az első futamon a Honda két argentinja, Esteban Guerrieri és Nestor Girolami közé beékelődve a második rajtkockából indulhatott. Nagyszerűen kapta el a rajtot Michelisz, és a pole pozícióból induló Guerrierit megelőzve az első helyre ugrott, madj fokozatosan építette ki előnyét. Az első körben két szektorban is ő volt a leggyorsabb a mezőnyben, majd a második körben tovább növelte a távolságot a mezőnytől. A záró körben kis spórolásra is maradt lehetősége, így is magabiztos előnnyel szerezte meg szezonbeli első futamgyőzelmét, amivel pályafutása során először győzött a legendás pályán.

A pénteki futamgyőzelme után a fordított rajtrácsos futamon a hatodik helyről indulhatott Michelisz Norbert. A rajt utáni első kanyarokban való kavarodásban Michelisz maradt a hatodik helyen, ám később az első körben visszaesett a 11. pozícióba, miután Esteban Guerrieri nekiment az autójának. Végül nagyszerű versenyzéssel a nyolcadik helyen ért célba Michelisz.

Az utolsó rajtra a negyedik pozícióban készülhetett a magyar pilóta, de előtte üresen maradt egy hely, ugyanis Rob Huff a második futamon összeütközött Gabriele Tarquinivel, és nem lehetett ilyen rövid idő alatt rendbehozni az autóját. A rajt után Michelisz a harmadik helyre sorolt be, de mögötte érkezett Frédéric Vervisch, aki neki ütközött, aminek következtében a magyar versenyző alatt megsérült a Hyundai és kénytelen volt feladni a versenyt.

Bár nyilván való, hogy a két ütközés miatt értékes pontokat veszített Michelisz, így is a negyedik helyről a 2. helyre ugrott összetettben, és amikor pályán lehetett, nagyszerűen versenyzett.

A WTCR következő versenyhétvégéjét július 6-7-én Vila Realban rendezik.

Pilóták állása: 

 1. Esteban Guerrieri - 214
 2. Norbert Michelisz - 169
 3. Thed Björk - 159
 4. Nestor Girolami - 154
 5. Frederic Vervisch - 132
 6. Gabriele Tarquini - 131
 7. Mikel Azcona - 124
 8. Yvan Muller - 113
 9. Jean-Karl Vernay - 109
 10. Augusto Farfus - 99

Konstruktőri állás:

 1. ALL-INKL.COM Münnich Motorsport - 368
 2. BRC Hyundai N Squadra Corse - 300
 3. Cyan Racing Lynk & Co - 272
 4. BRC Hyundai N LUKOIL Racing Team - 198
 5. Sébastien Loeb Racing Volkswagen - 163

Fotó forrása: michelisz.hu

 

Videók