Mick Schumacher szívtelennek minősítette a Haas rádióüzenetét

Nem esett jól neki a dolog.


Mick Schumacher nem vette jó néven, hogy rászóltak, miközben szeretett volna méltó módon elbúcsúzni rajongóitól.

A 2022-es szezon utolsó versenyhétvégéje előtt hivatalossá vált, hogy a Haas nem hosszabbít Mick Schumacherrel, így a német egy időre biztosan búcsúzik a sorozattól. A fiatal pilóta a futam után búcsúzóul szerette volna meglepni a közönséget és driftelésbe kezdett. De ahogy a Forma-1-ben már megszokhattuk, minden szigorú szabályok szerint zajlik. Az FIA által a versenyhétvége előtt közzétett dokumentumban egyértelművé tették, hogy a pálya mely szakaszán lehet, ilyen mutatványokat végrehajtani, és azt is, hogy ez csak a dobogós pilótáknak és a visszavonuló Sebastian Vettelnek a jogában áll.

A Haas vezetői ennek tudatában rászóltak a németre és arra kérték, hogy fejezze be a mutatványt.

„Bocs, Mick, abbahagynád a driftelést, kérlek? Komolyan? Sajnálom, Mick, de egyszerűen nem tehetjük meg” – szólt az utasítás.

A Haas nyilván valóan szerette volna elkerülni a büntetést, a szurkolók azonban úgy gondolják, ennek ellenére csúnyán bántak a pilótájukkal ebben a szituációban.

„Micsoda bánásmód ez egy olyan versenyzővel, aki soha nem bántotta a csapatot" - írta az egyik szurkoló, míg egy másik arra hívta fel a figyelmet, hogy Schumacher a válaszában szívtelennek minősítette a csapat döntését.

„Micknek olyannak úgy kellett volna tennie, mint Grosjeannak, aki egyszerűen figyelmen kívül hagyta őket. Mindenesetre ez az utolsó versenye a csapatban."

Néhányan azonban úgy gondolták, hogy a Haas helyesen járt el.

„Miért engedték volna meg, hogy az a pilóta, aki több milliós kárt okozott a balesetével, értelmetlenül drifteljen azzal az autóval, amelyre még szükségük van az Abu Dhabi teszthez?" – fogalmazott egyikük.

Borítókép: Sport365/Tóth Zsombor

Videók