Meglepő változást jelentett be a McLaren

A McLaren új technikai struktúrát jelentett be, miközben tovább nyomul a Forma-1 mezőnyének elejében.


 David Sanchez mindössze három hónappal azután távozott, hogy megérkezett a Ferrari csapatától, így otthagyta a műszaki igazgatói posztját.

A McLaren tavaly gondolta újra a műszaki igazgatói szerepet, ami során három részre osztotta a részlegét, ahol minden területet külön-külön felügyelt valaki.

A frissített megállapodás értelmében Rob Marshall a Red Bulltól való megérkezését követően vette át a főtervezői szerepet.

Neil Houldeyt a mérnöki műszaki igazgatói posztra helyezték át, míg Peter Prodromou az aerodinamikai műszaki igazgatói posztot folytatja.

„Hálás vagyok a lehetőségért, és hogy ennek a csapatnak a tagja lehettem” – mondta Sanchez a kilépéséről.

„Bár az általunk elképzelt és megállapodott szerep nem volt összhangban az általam vitt pozíció valóságával, tisztelettel távozom a csapattól, csodálattal adózom a kollégáim elhivatottságáért, valamint a nyitottságukért és őszinteségükér. Sok sikert kívánok ennek a csapatnak, miközben folytatja útját a rajtrács elejére, ahol ott a helye” – állt a közleményben.

Miközben a McLaren egy állandó jelöltet keres a megüresedett pozícióra, addig ideiglenes jelleggel a csapatfőnök, Andrea Stella veszi át a szerepet.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók