Lewis Hamilton: Vinicius Jr egy hihetetlenül bátor ember

A hétszeres világbajnok életét szintén végig kísérték a rasszista megnyilvánulások.


Megérkezett Monacoba a Forma-1 mezőnye, Lewis Hamiltont pedig természetesen arról is megkérdezték, mit gondol a hét elején történt botrányról, amikor a Real Madrid futballistáját, Vinicius Jr-t érték rasszista támadások a Valencia elleni bajnoki találkozón.

„Pusztítót belegondolni, hogy 2023-ban még mindig látnunk és hallanunk kell ezeket a dolgokat.”

„Nagyon megérintett engem otthon, és olyan érzelmeket hozott elő belőlem, amiket magam is megtapasztaltam akár a saját hazámban, amikor versenyeztem, vagy Olaszországban, esetleg Franciaországban vagy Spanyolországban. Szívszorító dolgokat mondanak az emberek. Úgy gondolom, hogy Vinicius Jr egy hihetetlenül bátor ember.”

 

 

A brit versenyző a többieket is magasztalta, akik emelt fővel tudnak teljesíteni a támadások kereszttüzében is.

„Csodálatos, hogy mindazok, akiknek ezeket meg kell tapasztalniuk a pályán, továbbra is emelt fővel játszanak, erősek maradnak, megőrzik emberi mivoltukat és nem ülnek fel a provokációnak, mert tudják, rengeteg fiatal srác nézi őket.”

„Mindannyiunknak folytatnunk kell és többet tenni ezellen ha látjuk, ha halljuk, tennünk kell valamit ezzel kapcsolatban.”

 

 

Érdekesség, hogy Hamilton 2007-es debütálása ellenére mind a mai napig ő az egyetlen színes bőrű pilóta, aki ülést kapott a Forma-1-ben, amivel kapcsolatban az elmúlt években szintén többször emelte fel a hangját, mondván nem egyenlők az esélyek és rendkívül nehéz dolga van annak, aki hozzá hasonlóan szeretne eljutni a királykategóriáig.

Vinicius kapcsán pedig szerda este a Real Madrid játékosai fogalmaztak meg egyöntetű véleményt, amikor a Rayo Vallecano elleni, 2-1-re megnyert találkozó előtt mindannyian a brazil cselmester mezében futottak ki a pályára. Nem maradt adós a Santiago Bernabeu közönsége sem, egy drapériára kifeszített molinóra az alábbi szöveget írták: mi mindannyian Vinicius vagyunk, most már elég.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Videók