Ezen csak mosolyogni tud Toto Wolff

"George jó munkát végez, ezért van a Mercedesnél."


A Mercedes csapatfőnöke, Totto Wolff csak nevetni tud, amikor arról olvas, hogy George Russell lett az első számú pilóta a Mercedesnél.

Amikor kiderült, hogy Russell lesz Hamilton csapattársa a 2022-es évben, joggal feltételezhették, hogy a német csapat vele tervezi a jövőt, ha Hamilton visszavonul.

Arra azonban senki sem számított, hogy Russell jobb eredményt fog elérni a Mercedesben, mint a hétszeres világbajnok Hamilton. A 24 éves Russell jelenleg 23 ponttal előzi meg csapattársát a világbajnoki pontversenyben.


Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Ez a tény sok szakértő szerint, hogy eljött az „őrségváltás” a Mercedesnél, azonban Totto Wolff elnevette magát, amikor erről olvasott.

„Alig követem”. – nyilatkozta a Mercedes csapatfőnöke az oe24.at-nak, amikor arról kérdezték, hogy mi zajlik a csapat körül.

„George jó munkát végez, ezt várjuk tőle, ezért van a Mercedesnél”.

Míg a két versenyző a Forma 1-es pályán versenyez, addig Lewis Hamilton a pályán kívül azért is küzd, hogy versenyzés közben viselhessen ékszereket. Wolff azonban nem vette észre, hogy a pályán kívüli problémák hatással lennének a csapat teljesítményére.

„Ezek mellékszálak, amelyekkel a sajtó foglalkozik.” – nyilatkozta Wolff. Lewis és George egymás ellen versenyeznek.

 

Sajtóhírek szerint a hét folyamán a Mercedes folyamatosan frissítéseket hajt végre az autóján a Spanyol Nagydíj jelentős mérföldkő lehet a Mercedes idei szezonjában, jobb teljesítményre lesz szükségük, ha meg akarják védeni újra a csapatvilágbajnoki címet.

„Nagyon jól szerepeltünk a Miami Nagydíj pénteki szabadedzésein a leggyorsabbak között voltunk. Szombatra azonban minden más lett. A beállításokon minimálisan változtattunk, nagy hatással voltak a teljesítményre. Még csak öt verseny ment le, semmit nem lehet kijelenteni, még bármi megtörténhet. Nem vagyunk drámaian lemaradva a pontversenyben.” – nyilatkozta Totto Wolff.

Az egyik ember, akit kiemelt a Mercedes csapatfőnöke, mert nagyon jó formában van, az Max Verstappen. Arra a kérdésre, hogy megállíthatja –e valaki a vb címvédő holland pilótát, így válaszolt?

„Tavaly Max rosszabb autót vezetett mint a Mercedes és vb-t tudott vele nyerni. Most övé a leggyorsabb autó, de még hosszú a szezon.”

Borítókép:
Forrás: Planetf1.com


 

Videók