A világbajnok Fittipaldi unokája helyettesíti Grosjeant a hétvégi futamon

A baleset miatt jó egyórányi kényszerszünet után folytatódott a Bahreini Nagydíj - ebben Hamilton és Verstappen nem lát kivetnivalót.


A brazil Pietro Fittipaldi helyettesíti majd a hétvégi Forma-1-es Szahíri Nagydíjon a Haas istállónál Romain Grosjeant, aki a vasárnapi bahreini GP-n szenvedett balesetet.

A csapat hétfőn jelentette be, hogy a 34 éves francia versenyzőt kedden kiengedik a kórházból, de mindkét kézfején égési sérülései vannak, és a mostani versenyhétvégén nem tud vezetni. Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke hétfőn meglátogatta Grosjeant a kórházban, és ezután azt mondta, "legalább egy versenyt" ki kell hagynia.

A 24 éves Fittipaldi - az 1972-ben és 1974-ben világbajnok Emerson Fittipaldi unokája - az elmúlt két évben teszt- és tartalékversenyzője volt a Haasnak, futamon most fog debütálni.

Grosjean a Bahreini Nagydíj első körében, nem sokkal a rajt után nagy sebességgel a szalagkorlátnak csapódott, autója kettétört és kigyulladt, a versenyző pedig csodával határos módon, a mentőcsapat segítségével tudta nagyjából 30 másodperc után elhagyni a roncsokat.

Az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, valamint holland versenyzőtársa, Max Verstappen szerint is folytatniuk kellett a futamot vasárnap a Forma-1-es Bahreini Nagydíjon, amelyet több mint egy órára szakítottak félbe Romain Grosjean balesete miatt.

Verstappen a GP után rendezett sajtótájékoztatón azt mondta, nem értené meg, ha egy versenyző nem akarna visszaülni az autóba egy ilyen eset után.

"Ha én lennék a csapatfőnök, és a fickó azt mondaná, hogy az újraindításnál már nem akar autóba ülni, akkor közölném vele, hogy a továbbiakban nincs helye a volán mögött" - jelentette ki a Red Bull 23 éves versenyzője, amikor őt és Hamiltont arról kérdezték, nem lenne-e joguk a pilótáknak arra, hogy egy ilyen eset után eldöntsék, folytatni akarják-e az adott futamot, vagy sem.


Lewis Hamilton nyerte a futamot. (Fotó: Bryn Lennon/Getty Images)

"Mi nem a szabályalkotó testület vagyunk, nekünk el kell végeznünk a munkánkat. A nemzetközi szövetség felel a biztonságunkért, és mi feltétel nélkül megbízunk a szervezetben, ezért nem gondolom, hogy ránk kellene bízni a döntést" - csatlakozott ellenfeléhez Hamilton, aki a hosszú kényszerszünet után megnyerte a futamot.


A vb utolsó előtti futamát a mostani hétvégén rendezik szintén Bahreinben, Szahíri Nagydíj elnevezéssel.

Borítókép: Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Sport365.hu - Brutális balesettel indult a Bahreini Nagydíj - videó

A Bahreini Nagydíjon a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton kapta el legjobban a rajtot, az első kör azonban aligha erről marad emlékezetes. Nem sokkal az elindulást követően óriási baleset szakította félbe a futamot. Romain Grosjean eltalálta Daniil Kvyatot, majd 53 G-s erővel a korlátnak csapódott, ami az ütközés hatására szétszakadt és szinte kettévágta a Haas-Ferrarit, ami hatalmas lángcsóvával kezdett égni.

Videók