"Továbbra is várjuk a híreket a NOB-tól és a kínaiaktól”

Az NHL-nél várják a játékok koronavírus-protokollját.


Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) játékosszakszervezete továbbra sem kapta meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB) a jövő februári, pekingi ötkarikás játékok koronavírus-protokollját.

Don Fehr ügyvezető igazgató emlékeztett rá: az NHL szeptemberben beleegyezett abba, hogy az olimpia ideje alatt szünetet tart, így a világ legjobbjai el tudnak utazni a kínai fővárosba, ugyanakkor a NOB új protokollját még nem kapták meg.

"Továbbra is várjuk a híreket a NOB-tól és a kínaiaktól. Hiába közeledünk az eseményhez, továbbra sincsenek információink a Covid-helyzetről" - mondta Fehr az ESPN csatornának szombaton.

Gary Bettman ligaelnök egy nappal korábban úgy fogalmazott, a játékosok kezében van a döntés, hogy részt vesznek-e az olimpián, a legnagyobb aggodalmat pedig szerinte jelenleg a pandémiás szabályok jelentik.

Nemrég a Toronto Star című kanadai lap számolt be arról, hogy a pozitív tesztet produkáló játékosokra akár öthetes karantén is várhat. A legutóbbi, phjongcshangi játékokat az NHL-játékosok nélkül rendezték meg, mivel a liga és a Nemzetközi Jégkorong Szövetség nem tudott megállapodni egymással a bajnoki szünetről. A pekingi olimpiát február 4. és 20. között rendezik, a férfi jégkorongtorna február 9-én kezdődik.

Borítókép/Fotók:Twitter

Videók