"Olcsóbb lenne számunkra bezárni az ajtókat és nem játszani"

Bettman egymilliárd dolláros veszteséggel számol.


Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) és csapatai egymilliárd dolláros veszteséggel számolnak a szerdán rajtoló lerövidített szezonban, de Gary Bettman szerint a játékosoknak és a szurkolóknak így is fontos, hogy elindul a bajnokság.

"Szeretném világossá tenni, hogy azért játsszuk le ezt az idényt, mert a sportágnak fontos. Olcsóbb lenne számunkra bezárni az ajtókat és nem játszani, mert így a klubok és a liga is több pénzt fog veszíteni" - fogalmazott az NHL elsőszámú vezetője, aki szerint az embereknek a normalitás érzését szeretnék visszaadni.


Bettman kijelentette, a veszteség milliárdos mértékű lesz, ennek ellenére a tulajdonosokat és egyesületeket képesnek tartja az időszak átvészelésére.

Az új szezon a koronavírus-járvány miatt nem a szokásos időpontban, október elején indult, hanem szerdán kezdődik. Az alapszakaszban a csapatok 82 helyett csak 56 találkozót vívnak. A pandémiás helyzetben hozott utazási korlátozások és a karanténkötelezettségek miatt át kellett alakítani a négy csoport beosztását is. Mérkőzéseket kizárólag csoporton belül rendeznek, a rájátszás - ahová csoportonként a legjobb négy csapat kerül majd - első két körének összecsapásait divízión belül játsszák, így a kanadai kluboknak az elődöntőig nem kell az Egyesült Államokba utazniuk, és az amerikai gárdák sem lépik át az országhatárt.

 

Kép: Twitter/Sharks on NBCS

Videók